Kako nam je potvrđeno u predstavništvu letonske aviokompanije Air Baltic u Beogradu, linija Riga-Beograd je do sada prevazišla sva najoptimističnija očekivanja. Od 5. maja kada je obavljen prvi let na ovoj liniju prodato je 7.894 karata u oba smera za putovanja zaključno sa 31. avgustom. Air Baltic između dva grada obavlja saobraćaj iznajmljenim avionom Foker 70. Air Baltic je naručio osam novih aviona Dash Q400 čiji je dolazak u flotu počeo a sa ovim novim avionom biće obavljani i letovi ka Beogradu, kako se očekuje, od septembra. Let se obavlja četiri puta nedeljno (ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom).
Na osnovu podataka koje smo dobili od Air Baltic-a broj putnika po svakom letu se kreće između 50 i 60 što predstavlja popunjenost putničke kabine od 70 do 80%. Treba imati u vidu da raspolažemo podacima za letove do 31. avgusta koji su još uvek u prodaji pa broj putnika u ovom periodu nije konačan i na kraju perioda se može očekivati znatno veća popunjenost putničke kabine.
Predstavnici Air Baltica, kako u agenciji „iTravel Group“ u Beogradu tako i u centrali u Rigi su prijatno iznenađeni rezultatima poslovanja u prva dva meseca u Srbiji. Sva početna očekivanja su nadmašena već sa prvim letovima a aerodrom u Rigi se u velikoj meri koristi za tranzit ka drugim destinacijama.
Kako nam je rečeno u kompaniji deset najpopularnijih destinacija Air Baltica za putnike iz Srbije su (poređano po popularnosti): Riga, Helsinki, Talin, Viljnus, Oslo, Kopenhagen, Hamburg, Stokholm, Bergen i Minsk.
Tokom jeseni možemo očekivati da Riga postane još popularnija s obzirom da su predstavnici najvećih srpskih turoperatora posetili ovaj baltički grad početkom maja kako bi se upoznali sa mogućnostima za organizovanje grupnih aranžmana. Turistički predstavnici iz Srbije složili su se da je Riga izuzetno pogodna za city break ture vikendom kao i za ture sa posetama brojnim i veoma kvalitetnim spa centrima. Posebnu pogodnost za putnike iz Srbije predstavlja činjenica da je hotelski smeštaj u Rigi veoma kvalitetan i prilično povoljan a treba istaći i da je najjeftinija povratna avionska karta do Rige 110 evra sa svim uračunatim taksama i doplatama.