Sky Team alijansa je danas primila u članstvo argentinsku nacionalnu aviokompaniju – Aerolineas Argentinas. Ova kompanija je 18. punopravni član alijanse.

Priključenjem novog člana alijansa je bogatija za 40 novih destinacija. Ulazak u alijansu je krupan koran za Aerolineas Argentinas, kompaniju koja je u sred procesa reorganizacije i obnove.

U okviru plana kompanija planira obnavljanje flote, racionalizaciju mreže linija, unapređenje informacione platforme, poboljšanje kvaliteta usluga i nagradnog programa Aerolineas Plus.

Argentinski avioprevoznik leti do 52 destinacije u 14 zemalja. Glavni aerodrom kompanije je u Buenos Aires-u. Letovi ove kompanije pokrivaju 35 domaćih aerodroma, pokrivajući najznačajnije turističke destinacije poput Patagonije, Iguacu vodopada i vinarskog regiona oko Mendoze kao i najveće industrijske regione oko gradova Kordoba i Rozario.

Do Buenos Aires-a leti šest aviokompanija koje su članice Sky Team-a (Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, Delta Air Lines i KLM.

Priključenjem alijansi Aerolineas Argentinas će se priključiti i programu SkypPriority koji omogućava članovima viših klasa Sky Team frequent flyer programa da ostvare brojne aerodromske povlašćene usluge.

Putnici na letovima Aerolineas Argentinas će moći da zarađuju i troše nagradne milje frequent flyer programa ostalih članica Sky Team alijanse, ali će i članovi Aerolineas Plus programa moći na svim ostalim letovima aviokompanija iz alijanse da ostvaruju nagradne milje za svoj postojeći program.