Velika kašnjenja na beogradskom aerodromu Nikola Tesla ovih dana prouzrokovana su obaveznim procesom odleđivanja aviona pre poletanja koji zahteva dodatno vreme.

U saopštenju aerodroma povodom rada u zimskim uslovima navedeno je da su za ovu zimu obezbeđene dve pozicije za odleđivanje aviona. Sledeće godine planirana je izgradnja nove platforme koja će se koristiti isključivo za odleđivanje aviona.

Rekordna godina za aerodrom
Aerodrom Nikola Tesla je završio prošlu godinu sa više od 4,6 miliona putnika što predstavlja apsolutni rekord aerodroma i povećanje od oko 32 posto na godišnjem nivou. Rekordni rezultati su ostvareni i u robnom prevozu (cargo) sa 24 posto više tereta nego prošle godine.

Aerodrom navodi i da u periodu pojačanih padavina zimska služba, koja je "najmodernija u ovom delu Evrope", radi bez prestanka.

Za vreme snežnih padavina aerodrom nije bio zatvoren ni jedne sekunde. Zahvaljujući najsavremenijoj opremi za čišćenje snega pista koja je duga 3400m i široka 34m se u potpunosti očisti za osam do deset minuta.

Vozni park Zimskog štaba Aerodroma Nikola Tesla je prethodnih godina obnovljen i sada raspolaže sa 10 jedinica tzv. vučnih vozova za uklanjanje snega  sa poletno-sletne staze, rulnih staza i platformi, snegobacačima, čija je namena da sneg sa nanosa odbacuje na bezbednu razdaljinu od 40m od piste i rulnih staza, specijalnim vozilima za posipanje tečnosti i granula koje sprečavaju stvaranje leda na pisti, dva vozila za merenje koeficijenta trenja na pisti, građevinskim mašinama i traktorima sa raonicima, koji služe za uklanjanje snega sa teže dostupnih manevarskih površina, pet modernih kamiona za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja (de/anti-icing) aviona.