Aviokompanije su danas otkazale novih 5.750 letova zbog oluje Sandy koja je zadesila severoistočnu obalu SAD.

Ukupan broj letova koji su otkazani u prethodna tri dana dostigao je 15.000. Prema pisanju američkih medija, više od 50.000 putnika je ostalo na najvećim svetskim aerodromima uključujući London, Pariz, Tokio i Hong Kong.

Zbog uragana koji je danas oslabio u posletropsku "super oluju" od juče ujutro zatvoreni su u potpunosti aerodromi JFK, La Guardia i Newark u Njujorku. Nije poznato kada će oni biti otvoreni za saobraćaj.

Pojedini letovi na aerodromima u Bostonu, Klivlendu i Pitsburgu se obavljaju, ali je većina letova i dalje otkazana. Aerodromi u Filadelfiji, Baltimoru i Vašingtonu otvoreni su za saobraćaj ali i dalje na njima ima veliki broj letova koji su otkazani.


Fotografija: Nestvarno prazan jedan od najprometnijih terminala na aerodromu London – Heathrow, (c) David Dyson

Danas su počeli da se obnavljaju letovi iz Evrope ka SAD. British Airways je najavio poletanje aviona prema Bostonu, dok ostale destinacije i dalje ostaju "na čekanju".

Hiljade putnika je ostalo na aerodrom Heathrow u Londonu, koji važi za jedan od najvećih tranzitnih centara prema Severnoj Americi. Svakodnevno sa ovog aerodroma prema Njujorku otputuje preko 7.000 putnika. Otkazani transatlantski letovi ostavili su hiljade putnika i na aerodromima u Frankfurtu, Parizu i Madridu.