Aerodrom u Varni u Bugarskoj od sutra će koristiti novi terminal koji je svečano otvoren 15. avgusta. Prvi putnici sa ovog terminala otputovaće sutra, 27. avgusta.

Koncesionar u izgradnji novog terminala je preduzeće Twin Star Airport (koje je u vlasništvu Fraporta) koje je dobilo pravo korišćenja i upravljanja ovim aerodromom u narednih 35 godina. Twin Star Airport upravlja i aerodromom u Burgasu.

Novi terminal koji će od sutra biti u upotrebi. Njegova izgradnja je koštala 37 miliona evra, a prethodila mu je rekonstrukcija piste. Novi terminal zahvata tri puta veću površinu od starog ( 20.000 kvadratnih metara), a kapacitet mu je nešto preko hiljadu putnika na sat što je takođe tri puta više nego na starom terminalu. Novi terminal poseduje najsavremeniju opremu za prihvat putnika i prtljaga

Aerodrom u Varni ima godišnje oko 1,2 miliona putnika što ga čini trećim bugarskim aerodromom prema prometu (posle Sofije i Burgasa). Na aerodromu je veoma razvijen čarter saobraćaj tokom letnje turističke sezone, kada na njega sleće blizu 50 čarter aviokompanija. U zimskoj sezoni, međutim, aerodrom je povezan samo sa Sofijom (Bulgaria Air) i Bečom (Austrian Airlines). Air Serbia planira da ga poveže sa Beogradom od narednog zimskog reda letenja.