Aerodrom Ferenc List u Budimpešti će zatvoriti privremeno Terminal 1. Aerodrom se od gašenja Maleva suočava sa velikim padom profita, pa su zbog toga pokrenute mere štednje. Raniji ambiciozni planovi za 2012. će biti preispitani.

Prve dve odluke koje su donete u cilju smanjivanja troškova su odlaganje izgradnje kargo centra na dve godine, kao i privremeno zatvaranje Terminala 1, koji je služio kao lowcost terminal.

Malev je koristio noviji i veći Terminal 2, koji je sada ostao prazan. Aerodromska uprava je odlučila da na njega sada preseli kompletan saobraćaj sa Terminala 1, koji je ionako bio na ivici kapaciteta. Tako će već krajem marta prve aviokompanije prebaciti svoje letove na T2. Očekuje se da će transfer biti obavljen do kraja jula.

Wizz Air će prvi prebaciti svoje letove na T2, počev od 1. aprila. Seoba čeka i Easyjet, Germanwings, Jet2.com i Norwegian Air Shuttle. Terminal 2 je podeljen na dve zone: A i B koje imaju funkciju da razdvoje šengenske od nešengenskih putnika. Između Terminala 2A i 2B nalazi se nedavno otvoren Sky Court, novi hol u kome se nalaze ugostiteljsko-trgovački sadržaji.

Na aerodromu su najavili da će detaljan plan seobe aviokompanija i saobraćaja sa Terminala 1 na Terminal 2 biti objavljen u narednim nedeljama.