Aerodrom Konstantin Veliku u Nišu saopštio je danas da je zbog velikog interesovanja putnika Wizz Air odlučio da ranije počne sa letovima ka Bazelu.

Umesto 3. jula kako je ranije najavljeno Wizz Air će prema Bazelu poleteti 29. juna. Ova kompanija je nedavno najavila uspostavljanje još jedne linije iz Niša – ka Malmeu, koja bi trebalo da počne 25. juna.

Izvršni direktor Wizz Aira Džon Strivenson je rekao za Aviokarta.net da je ova kompanija za sada zadovoljna prodajom karata na liniji Niš-Bazel. Za prvih mesec dana od početka prodaje, prodato je nešto više od 350 karata.

Wizz Air raspolaže avionima Airbus A320 sa 180 putničkih mesta, a iz Niša će ka Bazelu će do kraja letnjeg reda letenja, poslednjeg vikenda u martu obaviti 36 polazaka, što predstavlja kapacitet od 6480 sedišta u jednom smeru.

Na niškom aerodromu su optimisti i veruju da će se linije ka Bazelu i Malmeu pokazati kao uspešne te da će ova kompanija do kraja godine otvoriti još neku liniju, najverovatnije ka Nemačkoj.

Stivenson to, međutim, nije mogao da potvrdi, ali nije isključio mogućnost da se iz Niša otvori još neka linija do kraja godine, mada je rekao da je plan za nove linije u ovoj godini već zaokružen.

"Nikad se ne zna. Mi u Nišu nemamo bazu, pa svaki let ka ovom gradu zavisi od slobodnih kapaciteta u našim bazama drugde, tako da postojanje interesovanja za još neku liniju nije jedino dovoljno", odgovorio je Stivenson na brojna novinarska pitanja da li se planira neka linija ka Nemačkoj, s obzirom da je tamo na privremenom radu veliki broj građana Niša i okoline.

Ilustracija: Baner niškog aerodroma sa prvobitnim datumom početka letova