Sledeća godina će biti prekretnica za grčki Aegean Airlines, smtra njegov potpredsednik Eftihios Vasilakis, koji je na konferenciji za novinare najavio novu mrežu linija.

U narednoj godini Aegean Airlines, koji se može smatrati naslednikom grčke nacionalne aviokompanije Olympic Airways, leteće do 134 grada u 42 zemlje.

Od tog broja 34 destinacije su međunarodne, a 100 je domaćih.

Aegean će leteti do deset novih zemalja među kojima su i Jermenija, Hrvatska, Finska, Iran i Saudijska Arabija. Nove redovne, celogodišnje linije koje će tokom naredne godine ova kompanija uspostaviti su: Helsinki, Malta, Oslo, Jerevan, Teheran, Rijad, Kuvajt.

Iz Atine će biti uspostavljene i sezonske (letnje) linije prema Dubrovniku, Talinu, Oslu, Napulju, Pizi, Pafosu i Tuluzu. Iz Herakliona (Krit) će biti uspostavljene sezonske linije prema Amsterdamu, Dovilu i Mecu.

Aegean poseduje veliku flotu od 56 Airbusovih aviona A320 čija je prosečna starost samo 6,3 godina, što je čini jednom od najmlađih i najefikasnijih flota u Evropi. Kompanija je članica Star Alliance.

Vasilakis je izjavio da u kompaniji ozbiljno rade na razvoju i osnaživanju Atine kao svog centralnog čvorišta, ali da u isto vreme značajne snage usmeravaju ka razvoju regionalnih centara, navodeći razvoj međunarodnog saobraćaja i iz drugih grčkih gradova. Ono što je posebno istaknuto je povezivanje grčkih ostrva na čemu se intenzivno radilo tokom ove godine. Nova mreža linija i nove tarife ojačale su domaći saobraćaj, a takva politika će biti nastavljena i u narednoj godini.