Slovenačka aviokompanija Adria Airways, koja je juče obavila svoj poslednji let na liniji između Ljubljane i Beograda, objavila je istog dana da je potpisala kodšer sporazum sa srpskim avioprevoznikom Air Serbijom.

Dve kompanije su se posle više meseci čekanja, napokon dogovorile da zajednički prodaju let koji će obavljati Air Serbija na ovoj ruti, ali i na još nekim linijama koje za sada nisu precizirane.

Adria Airways je povodom kodšer sporazuma izdala i službeno saopštenje za putnike i javnost u kome se navodi da će prvi let sa zajedničkim kodovima (JU za Air Serbiju i JP za Adria Airways) biti obavljen 17. februara.

"Sporazum o zajedničkom letu potvrđuje dobre poslovne odnose između dva prevoznika. Očekujemo da će od letnje reda letenja sporazum biti proširen i na neke druge zanimljive linije", rekao je Mark Anžur, generalni direktor Adria Airwaysa povodom potpisivanja sporazuma sa Air Serbijom.

U OKI Air Internationalu, prodajnom predstavništvu Adria Airwaysa u Srbiji nam je potvrđeno da je sporazum potpisan i da će letovi, tj. Adrijine oznake na letove Air Serbije, biti uneti što pre, možda već u narednih dan ili dva.