Poljska aviokompanija LOT će od 1. aprila povećati broj letova na liniji od Varšave do Beograda u skladu sa letnjim redom letenja.

Ovaj red letenja podrazumeva svakodnevne letove između dva grada čime se značajano popravlja povezanost Beograda sa ostalim odredištima poljske kompanije.

Ujedno sa najavom svakodnevnih letova LOT je objavio i nov tarifni sistem za ovu liniju.

Već od danas je moguće kupiti karte po novim pravilima i po novim, nižim cenama – već od 60 evra za povratnu kartu u ekonomskoj klasi sa svim taksama.

Uveden je novi najniži tarifni razred (O) koji uključuje samo prevoz putnika i ručnog prtljaga dok za prtljag mora doplatiti. Nova tarifa ima dva nivoa cena u zavisnosti od pravila koja se primenjuju, a koja su u ovom slučaju veoma restriktivna.

Ova najniža tarifa zahteva kupovinu karte unapred. Rezervacije ne postoje, već se karta mora izdati istog trenutka kada se rezervacija napravi. Ukoliko se karta kupi najmanje 90 dana pre planiranog leta cena će biti 60 evra, dok će za kupovinu od 45 dana unapred cena karte biti 70 evra. Ove cene uključuju sve takse, ali ne i nadoknadu za izdavanje karte koja se razlikuje u zavisnosti od načina kupovine karte.

Promene karte i refundacija nisu dozvoljeni, a povratak mora biti u roku od dva meseca od odlaska. Tarifa takođe zahteva minimalno zadržavanje preko vikenda (tzv. pravilo nedelje).

Standardna tarifa za povratnu kartu koja uključuje sve takse kao i prtljag koštaće 100 evra. Ona neće zahtevati kupovinu unapred i imaće važnost od šest meseci.