Beograd još uvek nije povezan železnicom sa svojim aerodromom, ali zato od 14. decembra prošle godine jeste sa budimpeštanskim.

Tog dana stupio je na snagu novi red vožnje koji će važiti godinu dana, do 14. decembra 2015. i prema kome Beograd ponovo dobija direktan voz do Beča, kao i vezu sa aerodromom u Budimpešti.

Ovaj voz sa brojem 344 polaziće svakog dana u 7:17 sa beogradske železničke stanice.

Voz za Beč se zaustavlja na četiri budimpeštanske železničke stanice: Ferihegy, Kobanya Kispest, Ferencvaros i Kelenfeld.

Prema redu vožnje, voz staje na stanici "Ferihegy" (Feriheđ) u Budimpešti u 15:39. Ova stanica se nalazi odmah preko puta starog Terminala 1 budimpeštanskog aerodroma, koji više nije u funkciji. Putnici koji vozom putuju do aerodroma u glavnom gradu Mađarske mogu sa stanice "Ferihegy" do aerodroma da stignu korišćenjem autobuske linije gradskog prevoza 200E. Odatle do Terminala 2, koji je poslednja stanica ovog autobusa ima četiri stanice.

Cena vozne karte od Beograda (Novog Sada, Vrbasa, Subotice) do Budimpešte je 15 evra u jednom smeru. A cena karte za jednu vožnju autobusa 200E za prigradsku relaciju od aerodromske železničke stanice do aerodroma je 250 forinti što je 99 dinara.

Osim ovog voza Beograd i Budimpešta su povezani sa još dva dnevna polaska, ali se te linije završavaju na stanici Keleti i vozovi ne staju na aerodromu.

Ilustracija: (c)mapamap.com