Nemačka regionalna aviokompanija Germanwings se vraća u Beograd narednog leta, ponovnim uspostavljanjem linije ka Štutgartu.

Ova kompanija koja je deo Lufthansa Grupe nedavno je ukinula ovu liniju kada je sa završetkom letnjeg reda letenja obustavila letove ka Beogradu.

Letovi će se obavljati od 30. jula do 10. septembra 2015. dva puta nedeljno: ponedeljkom i četvrtkom. Avion će iz Štutgarta polaziti posle podne, a iz Beograda rano uveče

"U kratkom roku smo doneli odluku da se vratimo u Beograd zato što smo želeli da povežemo Nemačku i Srbiju zbog prijateljskih i porodičnih putovanja za kojima, verujemo, postoji veoma velika tražnja. Zbog toga smo odlučili da ponovo uvedemo let između Štutgarta i Beograda u vreme letnjih godišnjih odmora", rečeno je za Aviokartu u Germanwingsu.

U ovoj kompaniji smatraju da je Beograd atraktivna destinacija i žele da naš glavni grad pozicioniraju kao sezonsku, turističku destinaciju za nemačke turiste.

Germanwings ili Eurowings?

Aviokompanija Germanwings predstavlja ključni deo plana Lufthanse za narednu godinu, kojim je predviđeno formiranje snažnog lowcost prevoznika unutar ove grupacije.

Germanwings kao brend bi trebalo da bude ugašen u prvoj polovini godine, dok bi se njegova flota iskoristila za formiranje novog Eurowingsa koji bi na sebe preuzeo unutarevropske letove Lufthanse iz svih gradova u Nemačkoj osim iz Frankfurta i Minhena.

Ako se ovaj plan realizuje, onda to znači da bi od narednog jula Beograd i Štutgart povezivao novi redizajnirani i redefinisani Eurowings.

Iz Germanwingsa nisu mogli da komentarišu ovu mogućnost, pošto su svi planovi o gašenju Germanwingsa i spajanju sa Eurowingsom u nadležnosti Lufthansa Grupe.