Briselski aerodrom je proglašen za najbolji aerodrom na svetu za 2014. godinu na dodeli World Routes nagrada u Čikagu.

U okviru velike vazduhoplovne konferencije World Routes, koja okuplja stotine profesionalaca iz aviosaobraćaja, na ceremoniji svečanog zatvaranja u Čikagu dodeljene su i nagrade u raznim kategorijama.

Aerodrom u Briselu je osvojio i nagradu za najbolji u kategoriji aerodroma od 4 do 20 miliona putnika. U toj kategoriji je iza sebe ostavio aerodrome u Atini, Budimpešti, Abu Dabiju i Tampi.

Najbolji aerodrom u kategoriji od 20 do 50 miliona putnika godišnje je aerodrom u Dablinu, a preko 50 miliona putnika aerodrom Changi u Singapuru. Najbolji mali aerodrom (do 4 miliona putnika) je aerodrom u Šenonu (Irska).

Direktor briselskog aerodroma nije krio oduševljenje osvojenom nagradom. On je podsetio da je njegov aerodrom već treću godinu osvaja neku od nagrada na ovoj konferenciji.

World Routes je svetska berza aviolinija na kojoj se više puta godišnje sreću predstavnici aerodroma i aviokompanija gde dogovaraju nove linije i saradnju. Nagrade aerodromima dodeljuju visoki predstavnici svih aviokompanija koje učestvuju na ovom događaju.

Ove godine je u Čikagu od 20. do 23. septembra održana jubilarna 20 World Routes konferencija koja je okupila preko 300 aviokompanija, 800 aerodroma i 200 nacionalnih i regionalnih turističkih organizacija.