Direkcija za javni prevoz grada Beograda je donela uredbu o promeni tarifa i zona na relaciji aerodrom "Nikola Tesla" Beograd – područje grada Beograda.

Nove cene i zone važe od 1. marta 2014. godine.

Uredbom su definisane nove zone kojih sada ima šest umesto pet, koliko je bilo prema prethodno važećoj uredbi. Novo zoniranje je nekim naseljima u gradu donele pojeftinjenje taksi prevoza do aerodroma dok su drugim podigle cenu.

Taxi Info
Za korišćenje taksi prevoza od Aerodroma Nikola Tesla do bilo koje destinacije na području grada Beograda, a i dalje, obratite se gradskoj službi TAXI INFO, koja se nalazi u holu za podizanje prtljaga.


Obavezno, na info pultu, preuzmite taksi potvrdu koja sadrži naziv željene destinacije i za nju odgovarajuću cenu prevoza.

Tako će putnici sa sremske strane Save i Dunava (Zemun, Novi Beograd) i naselja u blizini aerodroma Surčin, Jakovo, Bečmen, Dobanovci i Ugrinovci ubuduće plaćati 1400 dinara  (umesto 1800).

Drugu zonu sada čine centar grada i naselja Savski venac, Stari grad, Vračar, Palilula, Čukarica, Voždovac (do Farmaceutskog fakulteta), Zvezdara. Cena za ove delove grada ostaje ista kao i do sada 1800 dinara.

Iz ove zone izbačeni su neki udaljeni delovi grada poput Rakovice, Žarkova, Železnika, Višnjice, Borče, Ovče, Krnjače, Kaluđerice, Malog i Velikog Mokrog Luga. Ova naselja sada čine treću zonu sa cenom prevoza od 2200 dinara.

U četvrtoj zoni se nalaze Ostružnica, podavalska sela, Boleč, Leštane, Vinča i Resnik. Cena prevoza je 3000 dinara.

Petu zonu čine Padinska skela, Kovilovo, Umka, Velika Moštanica, Grocka, Ritopek, Vrčin, Begaljica, Brestovik. Cena taksi prevoza je 4500 dinara. U najudaljenijoj šestoj zoni nalaze se Barajevo, Obrenovac, Sopot, Lazarevac, Mladenovac. Za vožnju od šeste zone do aerodroma putnik će morati da izdvoji 6000 dinara.

Tabela: Nove zone i cene taksi prevoza (u tabeli su navedena pojedinačna naselja, a ne opštine)

1. zona 2. zona 3. zona 4. zona 5. zona 6. zona
1.500 din. 1.800 din. 2.200 din. 3.000 din. 4.500 din. 6.000 din.

Zemun
Novi Beograd
Surčin
Ugrinovci
Dobanovci

Savski Venac
Vračar
Zvezdara
Voždovac
Čukarica
Banovo Brdo
Banjica
Palilula
Žarkovo
Železnik
Kaluđerica
Višnjica
Krnjača
Kotež
Ostružnica
Beli Potok
Pinosava
Resnik
Leštane
Vinča
Padinska Skela
Kovilovo
Umka
Vrčin
Begaljica
Brestovik
Mladenovac
Lazarevac
Sopot
Obrenovac
Barajevo