Prema najnovijem istraživanju koje je sprovedeno na aerodromu Charles de Gaulle (Šarl de Gol) u Parizu inostrani putnici su zadovoljni dobrodošlicom i uslugom na aerodromu.

Rezultati internog istraživanja su značajni za razbijanje lošeg mita o lošem aerodromu stoji u saopštenju koje je press služba aerodroma Šarl de Gol izdala.

Istraživavnje je sprovedeno na uzorku od 816 inostranih putnika i prema rezultatima čak 91% putnika je generalno zadovoljan aerodromom i uslugama na njemu. Čistoćom aerodroma zadovoljno je 94% putnika, sigurnošću 96%, a sveukupnom atmosferom zadovoljno je 95% svih putnika.

Pariski aerodrom je jedan od najvećih na svetu. Godišnje ospluži preko 42 miliona putnika. Istraživanje je sprovedeno u trenutku kada se na aerodromu radi na renoviranju i njegovoj transformaciji u poželjan transferni aerodrom.

Novi infrastrukturni objekti su napravljeni. U juju je otvoreno pristanište "M" na 2E terminalu sa najvećim salonom za putnike poslovne klase. Novo pristanište je koštalo preko 580 miliona evra i namenjeno je interkontinentalnom saobraćaju, a kapacitet mu je 7,8 miliona putnika godišnje.

Novi objekti i proširenja pomoći će aerodromu da reorganizuje svoje terminale 2E, 2F i 2G, kako bi poboljšao transfer putnika.

Aerodrom je uveo pomoć putnicima koji ne govore engleski ili francuski jezik. Osposobljen je tim višejezičnih agenata koji pomažu putnicima na kineskom (mandarinskom i kantonskom), japanskom, korejskom, tamilskom, hindu, španskom, portugalskom i arapskom. Osim po jeziku agenti su bliski sa običajima i mentalitetom putnika iz različitih sredina, tako da prilikom pružanja pomoći mogu sa njima da ostvare neposredniji kontakt.

Međutim, prema nezavisnom istraživanju koje je sproveo Skytrax, aerodrom Šarl de Gol u Parizu ima ocenu 3,7 od maksimalnih 10. Prema istaživanju Flightstats.com-a ovaj aerodrom je zauzeo sličnu poziciju. Ocenjen je sa dve zvezdice od maksimalnih pet, a jedine dobre ocene je dobio za raznovrsnost linija i aviokompanija. Za sve ostale usluge ocenjen je dvojkom, dok je za sadržaje za decu i cene u ugostiteljskim objektima dobio nedovoljnu ocenu.

Aerodrom većinom loše ocene dobija zbog svoje veličine. Putnici mu najviše zameraju na mnoštvu terminala, nelogičnoj organizaciji saobraćaja po terminalima, velikoj udaljenosti između njih što otežava transfer, gužvama i sporim kontrolama.

Više o ovom aerodromu možete pročitati na našoj posebnoj stranici.