Cene sirove nafte na svetskom tržištu rastu velikom brzinom. Za avioindustriju je još značajniji porast cena kerozina, koji je kako kažu profesionalci još izraženiji. Ovakva situacija izazvala je lančane reakcije aviokompanija i usledilo je nekoliko značajnih povećanja doplate za gorivo. Ova doplata se uobičajeno iskazuje kao deo YQ (YR) takse koju naplaćuju skoro sve aviokompanije.

Prvo poskupljenje doplate za gorivo objavio je Jat Airways. Povećana je doplata za dva evra po pravcu, ali samo na letovima između Beograda i Crne Gore (Tivat, Podgorica). Povećanje je stupilo na snagu 16. decembra.

Dan ranije nove doplate za gorivo uvela je i Lufthansa grupa u kojoj se nalaze tri velike evropske aviokompanije. Pored nemačke Lufthanse tu su i švajcarski Swiss Air Lines i austrijski Austrian Airlines. Svi oni su podigli doplatu u iznosu od 3 do 10 evra po letu. Povećanje zavisi od destinacije. U domaćem saobraćaju i unutar Evrope doplata je tri evra po letu, dok je u interkontinentalnom saobraćaju 10 evra.

Identičan iznos povećanja doplate za gorivo, objavile su i aviokompanije Air France i KLM. Od tri evra po letu u srednjelinijskom saobraćaju (Evropa) pa do 10 evra po letu za duže interkontinentalne letove (preko devet sati leta).

Četiri aviokompanije iz Sky Team alijanse, koje zajednički održavaju letove između Evrope i Severne Amerike, najavile su krajem novembra da poskupljuju njihove osnovne tarife za prevoz.

Alitalia, Delta Air Lines, Air France i KLM su od 18. novembra podigli cene aviokarat od 30 evra (u ekonomskoj klasi) do 100 evra (u biznis klasi). Povećanja se odnose na povratna putovanja.