»»Aerodrom / Tranzit / Vize

Aerodrom / Tranzit / Vize

Aerodrom Abu Dabi

Glavna baza aviokompanije Etihad je na aerodromu Abu Dabi u Ujedninjenim Arapskim Emiratima. Etihad koristi dva od tri terminala (1 i 3) na ovom aerodromu:

Terminal 1

Ovaj terminal osim Etihada koriste i druge aviokompanije. Etihad koristi ovaj terminal za letove od/do Amana, Damaska, Bagdada, Erbila, Bangalora, Hajderabada, Bejruta, Katmandua, Kaira, Kartuma, Kazablanke, Kožikode, Čenaija, Moskve, Kolomba, Teherena i Dake. Ako putujete iz Beograda do nekog od ovih gradova potrebno je da obavite transfer sa Terminala 3 na Terminal 1.

Terminal 3

Ovaj terminal je eksluzivan Etihadov terminal. Njega ne koriste druge aviokompanije, a Etihad ga koristi za sve svoje ostale letove (osim onih koje smo naveli u Terminalu 1). Putnici koji putuju između Beograda i bilo koje destinacije sa ovog terminala ne treba da menjaju terminal.

Tranzit

Terminal 1 / Terminal 3

Putnici koji tranzitiraju sa Terminala 1 na Terminal 3 i obrnuto ne treba da se brinu za snalaženje pošto su ova dva terminala jedan pored drugog i fizički su spojeni. Iz jednog u drugi je moguće preći kroz tranzitnu zonu veoma jednostavno bez prolaska pasoške kontrole. Savetuje se putnicima da se obavezno jave na šalter za tranzitne putnike kako bi dobili neophodan kupon za ukrcavanje za naredni let i uputstva gde treba da se upute.

Viza

Putnicima koji su u tranzitu preko aerodroma u Abu Dabiju nije potrebna tranzitna viza ukoliko ne žele da napuštaju tranzitnu aerodromsku zonu.

Putnici sa državljanstvom Republike Srbije kojima je Abu Dabi krajnja destinacija ili koji putuju dalje, a žele da naprave zadržavanje u Abu Dabiju potrebna je viza.