Lowcost » Lowcost aviokompanije » Wizz Air
Wizz Air
 • Sedište: Budimpešta, Mađarska
 • IATA: W6
 • ICAO: WZZ
 • Callsign: WIZZAIR
 • Simbol: uzvičnik
 • Moto: We can all fly now!
 • Bazni aerodrom: Budimpešta, Katovice, Kijev
 • Glavni aerodromi: Beograd, Bukurešt, Sofija, Skoplje, Temišvar, Tuzla, Kluž, Targu Mureš, Vroclav, Poznanj, Gdanjsk, Vilnjus...
 • Zavisne kompanije: 

Wizz Air je najveća lowcost aviokompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Sedište kompanije je u Mađarskoj na aerodromu u Budimpešti. Pored ovog aerodroma Wizz Air ima baze na još 20 aerodroma u ovom regionu. Ova kompanija poseduje 60 aviona Airbus A320 i leti na 380 redovnih linija kojima povezuje 112 odredišta u 38 zemalja Evrope, Kavkaskog regiona, Severne Afrike i Bliskog istoka. Wizz Air godišnje preveze 16,6 miliona putnika (prema podacima iz 2014) godine. Kompanija je profitabilna i njene akcije su izlistane na Londonskoj berzi.

Osnovne informacije
Check-in Šalter uz doplatu Besplatan prtljag Ne
Web check-in Da, kliknite ovde Predati prtljag do 6x32kg uz doplatu
Tel. aplikacije Android / iPhone Ručni prtljag 42x32x25 / 56x45x25 cm
Ketering Uz doplatu Višak prtljaga /
Putne klase Ekonomska Frequent flyer Wizz Discount Club
Opširnije o...
 • Destinacije

  Wizz Air obavlja direktan (point-to-point) aviosaobraćaj u Evropi između 66 destinacija (kraj 2012). Avioni ove kompanije sleću u 27 evropskih zemalja od Irske za zapadu do Gruzije na istoku. Ukupan broj redovnih linija koje održava Wizz Air je preko 200.

  Bazni aerodromi

  Wizz Air ima 16 baza u kojima se nalaze stacionirani avioni koji obavljaju redovan saobraćaj sa baznih aerodroma. Sedište i prvi bazni aerodrom ove kompanije je u Budimpešti, dok je najveća baza u Katovicama u Poljskoj. U Kijevu Wizz Air ima bazu i svoju zavisnu aviokompaniju - Wizz Air Ukraine.

  Krajem 2010. Wizz Air je osnovao svoju bazu i na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu gde je postavio jedan avion, dok će drugi biti postavljen na proleće 2013.

  Ostale baze su u Bukureštu, Klužu, Targu Murešu, Temišvaru u Rumuniji, Gdanjsku, Katovicama, Poznanju, Vroclavu i Varšavi (Modlin) u Poljskoj. Wizz Air ima baze na aerodromima u Pragu (Češka), Skoplju (Makedonija), Sofiji (Bugarska) i Viljnusu (Litvanija).

  Sezonske linije

  Osim brojnih redovnih linija koje obavlja tokom cele godine, Wizz Air održava i veliki broj sezonskih linija na Mediteranu. Aerodromi do kojih leti tokom letnje sezone su Alikante, Malaga, Valensija, Palma de Majorka (Španija), Krf, Zakintos, Rodos, Heraklion (Grčka), Antalija (Turska), Katanija (Italija) i Split (Hrvatska).


  (c) Wikimedia Commons

  Wizz Air u Beogradu

  Prve destinacije Wizz Air-a iz Beograda su Dortmund i London-Luton. Vrlo brzo su otvorene i linije prema Ajndhovenu, Briselu (Charleroi), Malmeu, Geteborgu (City), Stokholmu (Skavsta), Memingenu (Minhen-Zapad).

  Najnovije linije Wizz Air-a iz Beograda su Bazel-Miluz (od 15. decembra 2012), Oslo (Sandefjord, od 31. maja 2013) i Pariz (Beauvais, od 1. juna 2013).

  Sezonske linije iz Beograda su Rim (Fiumicino, od 1. aprila 2013), Rodos (od 15. juna 2013) i Krf (od 20. juna 2013).

  Wizz Air u Temišvaru

  Putnici iz Srbije često koriste letove Wizz Air-a iz Temišvara, odakle je moguće direktno otputovati ka: Rimu, Forliju, Veneciji, Milanu, Madridu, Barseloni, Valensiji, Parizu, Dortmundu i Lutonu.

  Wizz Air u Budimpešti

  Iz Budimpešte je moguće otputovati kako do Italije i Španije tako i na sever do Skandinavije (Geteborg, Malme, Stokholm, Turku) i zapadne Evrope (Weeze, Ajndhoven, London, Brisel, Frankfurt Hahn)

  Flota

  Airbusovi avioni A320 čine jedini tip aviona u floti Wizz Air-a. Ona trenutno broji 39 aviona (kraj 2012) uz dugoročnu narudžbu još preko 100 novih. Ovi avioni su raspoređeni po baznim aerodromima. U Beogradu se trenutno nalazi jedan avion, a od proleća 2013. ovde će biti stacioniran još jedan.

  Svi avioni imaju identičnu putničku kabinu. Kapacitet aviona je 180 sedišta raspoređenih u jedinstvenu putničku kabinu ekonomske klase.

 • Ova aviokompanija putnicima prodaje isključivo karte u jednom pravcu koje ne zahtevaju nikakva specijalna pravila u smislu minimalnog ili maksimalnog boravka. Karte za Wizz Air-ove letove se mogu kupiti samo u trenutku rezervacije, bez odloženog plaćanja i bez rezervacija koje mogu da stoje nekoliko dana. Nivoi cena se razlikuju isključivo na osnovu tržišne tražnje, tj. što je veća tražnja i prodaja karata to njihova cena skače.

  Tarife

  Wizz Air poseduje jednostavan tarifni sistem koji se sastoji od dve tarife: osnovne (Basic Fare) i plus (Plus Fare).

  Basic Fare

  Osnovna tarifa podrazumeva samo prevoz putnika i malog ručnog prtljaga.

  Plus Fare

  Plus tarifa je uvedena u maju 2015. godini i ona osim osnovnog prevoza u cenu uključuje i prevoz velikog ručnog prtljaga, prevoz jednog komada predatog prtljaga, mogućnost rezervacije sedišta, prioritetno ukrcavanje kao i Wizz Flex dodatnu opciju. Putnici sa plus tarifom imaju mogućnost besplatne prijave za let na aerodromu (check-in).

  Dodatne usluge


  Wizz Flex

  Wizz Flex je posebna usluga koja se može kupiti prilikom kupovine karte a putniku omogućava neograničene promene datuma i vremena leta kao i destinacije ali maksimalno tri sata pre leta. Predviđeni troškovi koji se plaćaju za ove promene neće biti naplaćeni vlasniku Wizz Flex usluge. Promena imena nije moguća sa Wizz Flex-om. Iako ne plaća uslugu promene putnik mora platiti razliku u ceni do rve raspoložive na novom letu.

  Prioritetno ukrcavanje

  Wizz Air omogućava putnicima da plate za prioritetno ukrcavanje. Uz doplatu od dva evra prilikom kupovine karte ili online, odnosno 4 evra na aerodromu, putnik ima mogućnost da bude pozvan na ukrcavanje pre ostalih putnika. Prednost imaju, putnici sa malom decom i osobe sa posebnim potrebama, a potom se ukrcavaju oni koji su dokupili ovu uslugu.

  Izbor sedišta

  Ko želi može da plati željeno sedište u avionu. Putnik može izabrati sedište u prvom redu i to će ga koštati od 5-23 evra. Doplata za drugi red je od 3 do 17 evra, a za prednje redove od 2 do 5 evra. Ko želi da sedi u redovnima pored izlaza za vanredne situacije gde ima više mesta za noge moraće da doplati od 5 do 23 evra, dok je izbor željenog sedišta u ostalim redovima u avionu od jednog do dva i po evra.

 • Wizz Air nema klasičan nagradni ili frequent flyer program za svoje putnike, ali ima nekoliko različitih proizvoda koji su veoma značajni putnicima koji često koriste letove ove kompanije.

  Wizz Account

  Svaki putnik može otvoriti sopstveni "Wizz račun" (WIZZ ACCOUNT) u koji može unapred uplatiti željeni iznos novca (minimum 300 evra). Sa ukupnim iznosom na svom računu putnik ima mogućnost da kupuje letove i sve ostale usluge Wizz Air-a a pri tom dodatno štedi prilikom svake kupovine karte tako što mu se neće naplaćivati nadokanda za plaćanje (payment fee). Sredstva na Wizz računu ne zastarevaju.

  Wizz Account može da se koristi i samo prilikom rezervacije karata kako bi se skratile procedure i izbeglo unošenje svih podataka o putniku, pošto se oni automatski preuzimaju sa putničkog naloga ako se rezervacija radi kroz njega.

  Wizz Discount Club

  Wizz Air-ov klub za popuste (Wizz Discount Club) je novo ime starog programa "Wizz Executive". Svi vlasnici Wizz Air-ovog naloga (računa) Wizz Account mogu da se učlane u ovaj klub za popuste i da na taj način prilikom svake kupovine ostvare značajne popuste za sebe i svoje saputnike.

  Članstvo u klubu je jednostavno i ono se može realizovati direktnim učlanjenjem ili prihvatanjem učlanjenja kao dodatne opcije prilikom prve kupovine karata. Članstvo u klubu se plaća u iznosu od 29,99 evra na godišnjem novou (u lokalnoj valuti).

  Članarina važi za kalendarsku godinu počev od datuma uplate. Sticanje članstva je trenutno nakon izvršene uplate. Članstvo ističe nakon 12 meseci od učlanjenja, a može se mesec dana pre isteka produžiti narednom uplatom. Wizz Air ponekad odobrava i popuste na članarinu.

  Članovi Wizz Discount Club-a ostvaruju popust prilikom svake kupovine karata. Popust se ostvaruje na sve letove i za sve putnike koji putuju zajedno sa članom kluba, tako da članovi mogu ostvariti značajne uštede.

  Garantovani popust je 10 evra po letu ako je njegova cena najmanje 12,5 evra. Za letove koji koštaju ispod tog iznosa garantovani popust je 5 evra po letu. Popusti nisu isti za letove koje obavlja Wizz Air Ukraine. Kod ovog prevoznika koja funkcioniše kao zasebna kompanija važe drugačija pravila. Popust se odobrava na sve karte skuplje od 50 evra dok se na karte ispod 50 evra može obračunati maksimalno 20% popusta.

  Članovi discount kluba automatski ostvaruju pravo na popust i još prilikom rezervacije imaju prikazane umanjene cene karata. Popust se može obračunati i na sve putnike koji putuju zajedno sa članom kluba (maksimalno devet osoba po rezervaciji plus član).

 • Predati prtljag

  Putnici imaju pravo da ponesu maksimalno 6 komada prtljaga ukupne težine do 32 kg. Ovaj prtljag će se naplaćivati po komadu (piece concept). Nadoknada za prevoz prtljaga je jeftinija ako se plati online prilikom kupovine karte. U tom slučaju jedan kofer košta 15 evra ako se radi o letu koji traje do 2 sata ili 20 evra ako se radi o letu koji traje preko dva sata. Ukoliko se prtljag ne plati preko interneta već putnik to želi da uradi na aerodromu u trenutku registracije za let (check-in) onda će nadoknada koju će platiti biti 30 evra nezavisno od dužine trajanja leta.

  Sezonalnost

  Wizz Air od 24. januara 2012. primenjuje sezonske tarife za nadoknadu za predaju prtljaga. Uvedena je visoka sezona u letnjem i posle-božićnom periodu. U visokoj sezoni će iznos doplate za prtljag biti veći za 5 evra od uobičajene i iznosiće 20 evra za letove koji prema planiranom redu letenja traju manje od dva sata. Na letovima koji traju dva sata ili više doplata će biti 25 evra.

  Visoka sezona u naplati predatog prtljaga kod Wizz Air-a
  Letnja sezona od 9. juna do 23. septembra
  Božićno-novogodišnja sezona od 28. decembra do 6. januara


  Ručni prtljag

  Wizz Air primenjuje nova pravila za ručni prtljag počev od 4. oktobra 2012. godine, za putovanja od 24. oktobra 2012. godine. Ova pravila podrazumevaju doplatu za veći ručni prtljag.

  Veći ručni prtljag treba doplatiti u iznosu od 10 evra po pravcu (online ili preko call centra). Doplata na aerodromu na šalteru za prijavu za let (check-in desk) je 20 evra, dok je na gejtu 30 evra.

  Podela ručnog prtljaga
  Manji ručni prtljag do 42x32x25 cm muška ili ženska ručna torbica, laptop torba (koja može da stane ispod sedišta), manji ranac besplatno
  Veći ručni prtljag do 56x45x25 cm kofer sa točkićima, veći ranac, veća putna torba 10 € po pravcu

  Putnici mogu poneti samo jedan komad ručnog prtljaga (ili manji besplatno, ili veći uz doplatu). Svaki komad ručnog prtljaga koji odstupa od propisanih dimenzija i težine biće preuzet na gejtu i predat kao registrovani prtljag uz plaćanje kaznene doplate od 60 evra. Putnici koji pokušaju da unesu više komada ručnog prtljaga biće vraćeni na šalter za čekiranje, ili će im biti traženo da ručni prtljag prepakuju u jednu torbu.

  Van pravila za unos ručnog prtljaga su: jakna (kaput), mobilni telefon, ćebe, knjiga ili časopis, hrana za bebe, rasklopiva dečja kolica ili štake za slabo pokretne osobe. Ovi se predmeti mogu uneti bez ikakvih restrikcija.

  Wizz Air takođe dozvoljava besplatno unošenje robe kupljene u aerodromskim bescarinskim prodavnicama (duty free shop).

  Sportska oprema

  spada u specijalan prtljag koji se može prevoziti na Wizz Air-ovim letovima ali samo ukoliko je unapred rezervisan i njihov transport unapred plaćen po zvaničnom cenovniku kompanije. Nadoknada za prevoz specijalnog prtljaga je 30 evra.

  Kućni ljubimci

  Wizz Air ne prevozi kućne ljubimce i životinje osim ako se radi o psima vodičima za slepe osobe

 • Aerodromsko čekiranje

  Putnici Wizz Air-a koji to žele mogu se prijaviti za let (čekirati) na samom aerodromu, ali će ih to dodatno koštati. Ova usluga se može platiti prilikom kupovine karte, naknadno preko sajta ili na samom aerodromu, a cena usluge zavisi od načina plaćanja. Najskuplje je na aerodromu gde košta 15 evra po putniku i po letu. Ako se aerodromsko čekiranje plaća preko sajta onda je njegova cena 7 evra po putniku i po letu.

  Web check-in

  Online (web) čekiranje je besplatno i putnik prilikom kupovine karte može izabrati ovo čekiranje. Mogućnost da se putnik prijavi (čekira) za let se otvara 7 dana pre planiranog leta, a zatvara se tri sata pre planiranog leta.

  Putnici koji imaju prtljag za predaju, a žele da se čekiraju online, mogu to uraditi tako što će po dolasku na aerodrom na šalteru samo predati torbu. Rok za predaju torbe je 40 minuta pre planiranog poletanja.

  Putnici koji nisu državaljani EU zemalja obavezno se moraju javiti na šalteru za čekiranje nezavisno da li su se za let prijavili online. Ovo pravilo je uvedeno kako bi službenik aviokompanije proverio dokumenta putnika (pasoš, eventualno posedovanje vize).

  Javljanje na šalteru je obavezno i putnici koji to ne učine mogu biti odbijeni na ukrcavanju na let.

 • Wizz Cafe

  Iz bogatog menija Wizz Cafe-a putnici mogu izabrati neki snek i piće. Od hrane u avionu putnicima su na raspolaganju razni sendviči, čokolade, čipsevi a cena im se kreće od 1,2 evra za Kitkat, tri evra za kafu i kolač ili 4-6 evra za sendvič. Postoje i povoljni meni paketi gde su sendvič i pivo 6 evra.

  Wizz Boutique

  Prodaja tokom leta je uobičajena kod svih aviokompanija, a poseban značaj ima kod niskotarifnih. Wizz Air putncima nudi razne suvenire, igračke, parfeme, bižuteriju, kožnu galanteriju i druge sitnice u okviru programa Wizz Boutique.

  Wizz Magazine

  Wizz Magazine je jedina zanimacija tokom leta. Magazin je besplatan. U njemu se nalaze Wizz Menu i Wizz Boutique kao i mnogi zanimljivi i aktuelni tekstovi.

  Svaki broj magazina je posvećen jednoj od Wizz Air-ovih destinacija, pa su zgodni da se koriste kao turistički vodič.

 • On Time Arrival Guarantee

  Putnik može uplatiti posebno osiguranje u slučaju kašnjenja leta za više od jedan sat. Vreme kašnjenja se računa od predviđenog vremena sletanja na krajnju destinaciju. Putnici koji uplate ovo osiguranje ostvaruju pravo na isplatu odštete u iznosu od 100 evra na njihov Wizz Air Account. Ovaj novac će biti automatski isplaćen na račun putnika u roku od sedam dana od putovanja. Putnik ovaj novac ne može podići, već ga može iskoristiti za plaćanje nekog narednog leta ili dodatne usluge.

  Upozorenje
  Prema zakonima Evropske unije i Republike Srbije putnici čiji let kasni više od dva sata ima pravo na nadoknadu štete prema pravilniku Evropske komisije. Za ostvarivanje ovog prava nije potrebna nikakva dodatna uplata prilikom kupovine karte, nikakvo posebno osiguranje. Ovo pravo ne treba mešati sa "On Time Arrival Guarantee"


  Travel Insurance

  Posebna putna osiguranja mogu uplatiti državljani Nemačke, Italije, Švedske, Norveške, Bugarske, Češke, Francuske, Mađarske, Irske, Poljske, Rumunije, Španije, Finske, Letonije, Litvanije i Velike Britanije. Starosna granica za ovo osiguranje je 65 godina (osim za državljane Nemačke).

  • Multi Risk polisa pokriva medicinske troškove, hitnu medicinsku pomoć, odštetu u slučaju smrti ili trajnog invaliditeta, kašnjenja leta, gubitka prtljaga, novca, dokumenata ili otkazivanja leta. Ovo osiguranje mogu uplatiti putnici koji putuju iz Bugarske, Češke, Francuske, Mađarske, Irske, Letonije, Litvanije, Poljske, Rumunije, Španije i Velike Britanije.
    
  • Trip Cancelation je osiguranje u slučaju otkazivanja leta se može uplatiti za polaske iz Finske, Nemačke, Italije, Norveške i Švedske. Iznos polise zavisi od dužine putovanja.
 • Wizz Air zajedno sa svojim brojnim partnerima putnicima nudi raznovrsne usluge na aerodromima do kojih leti. Osim mogućnosti da preko sajta Wizz Air-a unajme hotelsku sobu, u saradnji sa rezervacionim sistemom Booking.com, putnici mogu da izvrše najam automobila ili da uplate unapred aerodromski parking za željeni period. Do svih ovih usluga se može doći online preko sajta Wizz Air-a uz jasna uputstva i jednostavne procedure.

  Aerodromski transferi

  Na nekim značajnijim aerodromima kao i na aerodromima sa kojih obavljaju više letova ili održavaju više linija Wizz Air nudi raznovrsne mogućnost aerodromskog transfera.

  Preko njihovog sajta, još tokom rezervacije karte, putnici mogu izabrati i ujedno kupiti i aerodromski trasnfe. Transfer je moguć kako za jedan pravac tako i za povratak, a putnici mogu da biraju između više načina prevoza u zavisnosti šta je dostupno na određenom aerodromu.
  Često preko sajta mogu da se rezervišu: taksi, aerodromski šatl autobus, pa čak i voz ako postoji. U pojedinim gradovima Wizz Air ima i sopstveni transfer i to se obično radi u saradnji sa nekim lokalnim putničkim prevoznikom.

  Wizz Air Bus Transfer

  Redovne autobuske linije koje održava Wizz Air samostalno ili u saradnji sa svojim partnerima povezuju aerodrom i centar grada i staju na tačno određenim autobuskim stanicama. Karte se mogu kupiti unapred prilikom rezervacije karte, ali se mogu kupiti i na samom aerodromu, u autobusu pred njegov polazak.

  Redovan autobuski transfer postoji na aerodromima: Bukurešt, Budimpešta, Gdanjsk, Katovice, Krakov, Liverpul, London, Milano, Rim-Ciampino, Rim-Fiumicino, Targu Mureš, Venecija, Vilnjus, Varšava i Varšava-Modlin.

  Wizz Air Shuttle Bus Transfer

  Šatl autobuski transfer može biti organizovan autobusima, minibusevima ili putničkim kombijima. Ovakav tranfer se organizuje na zahtev putnika uz rezervaciju unapred. Šatl transferni autobus razvozi putnike na adresu hotela ili kućnu adresu u gradskim okvirima.
  Šatl autobuski trasnfer postoji na aerodromima: Barselona, Bukurešt, Beograd, Brisel, Gdanjsk, Madrid, Pariz-Beauvais, Prag, Rim-Fiumicino i Vilnjus.

  Taxi Transfer

  Poseban taxi transfer luksuznim vozilima se može unapred naručiti na aerodromima u Sofiji, Bukureštu, Klužu i Vilnjusu. Cena ovakvog transfera zavisi od destinacije i broja putnika.

  Train Transfer

  Železnički transfer postoji na oba varšavska aerodroma. Prilikom rezervacije ili kupovine karte može se rezervisati i platiti i karta za transfer do grada vozom. Na aerodormu Modlin, koji je udaljen od železničke stanice u istoimenom gradiću, postoji i poseban šatl prevoz između aerodroma i železničke stanice. Kupovinom trasnfera do centra grada putnici mogu koristiti ovaj šatl autobus, a potom voz.

 • Dve posebne aviokompanije

  Wizz Air nije samo jedna kompanija. Pravni subjekt je zapravo Wizz Air Group sa sedištem u Mađarskoj. Ovo preduzeće poseduje dve aviokompanije: Wizz Air Hungary sa sedištem u Mađarskoj i Wizz Air Ukraine sa sedištem u Kijevu, Ukrajina. Ove dve aviokompanije imaju različite operativne dozvole i različite identifikacione oznake i svaka od njih ima sopstveni pravni subjektivitet i sopstvenu flotu.

  Wizz Air Hungary ima IATA/ICAO oznake W6/WZZ dok Wizz Air Ukraine ima oznake W6/WAU. Od ukupno 35 aviona koliko poseduje Wizz Air Group, dva se nalaze u ukrajinskom registru i smatraju se flotom ukrajinske kompanije.

  Putnici treba da znaju koja kompanija održava koju liniju. Procedure su takve da u slučaju promene karata, rezervacija, refundacija sve mora biti urađeno samo u okviru jedne aviokompanije.

  Letovi Wizz Air-a iz Beograda pripadaju mađarskoj kompaniji - Wizz Air Hungary.

  Wizz Air Bulgaria

  Do aprila 2011. postojalo je i samostalno preduzeće Wizz Air Bulgaria sa sedištem u Sofiji. Ovo preduzeće je zatvoreno ali je baza u Sofiji ostala kao i sve linije s tim što je izvršen njihov transfer na centralnu mađarsku kompaniju. Tri aviona koja su činila zasebnu flotu ove kompanije ostala su u sofijskoj bazi ali su sada deo flote Wizz Air - Hungary.

  Wizz Air Serbia ne postoji

  Preduzeće pod ovim nazivom ne postoji. Uprkos informacijama koje se pojavljuju na domaćim sajtovima i na Wikipediji, Wizz Air nema svoje zasebno, zavisno preduzeće u Srbiji.

  U Beogradu je registrovan ogranak mađarskog preduzeća Wizz Air Hungary Ltd. Ovo preduzeće ima tehničku bazu na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" koja se brine o dva aviona koji trajno borave u Beogradu odakle obavljaju redovan saobraćaj.

  Wizz Air u Srbiji, dakle, nije domaće preduzeće niti je domaća aviokompanija.

Kontakt informacije
 • Call centar za Srbiju: 0900 232-321 (60 dinara / minut, sa mobilne mreže može biti skuplje.  PDV je uključen u cenu)
 • Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd, telefon: (+381 11) 209 4863, fax: (+381 11) 209 7068, radno vreme: 07 do 19h
 • Marko Marjanovic, 31.05.2015 u 15:53
  Znaci koja katastrofa sa ovim numerisanim sedistima, ako ste vec uveli numerisana sedista sto je sasvim korektno i trebalo je odavno da bude tako, ali ne na nacin da neko ko je kupio kartu medju prvima 5 meseci pre leta sedi u zadnjem redu sa malom bebom od 11 meseci a da bi promenio sediste jos i treba da vam doplati, a za sedista u prvim redovima pise da su zauzeta, a onda udjes da kupis kartu ponovo za taj isti let istog dana onda su prvi redovi slobodni, zasto onda lazete da bii naplatili sediste ili sta, kao jeftino je a u stvari plati prtljag, sad plati sediste, kupi da popijes kafu ili nesto drugo i ispada skuplje nego da letis nekom velikom kompanijom.
 • Cabin Crew, 21.02.2015 u 16:49
  @lilibobica: Težina prtljaga više nije bitna, sve dok možeš da ga sama smeštiš u odeljke za prtljag. Što se tiče gvozdenih ramova, sada postoje 2, po jedan za mali i veliki kabinski prtljag.
 • lilibobica, 10.02.2015 u 20:54
  Cao :) Putovala sam Wizz Air-om 2012 god. i dimenzija rucnog prtljaga je bila cini mi se 56x42x25 a tezina do 10kg. Sada sam videla da je to proomenjeno i da je taj besplatan prtljag sada jos manji i nigde ne pise tezina, a da je prtljag ovih dimenzija koje sam navela sada rucni prtljag koji se naplacuje.Takodje nigde ne pise tezina za njega. Da li neko, ko je putovao od kada su to promenili, zna koje su dozvoljene tezine tih prtljaga i da li prave problem ako je malo veci taj besplatni prtljag, tj. da li postoji novi gvozdeni okvir u koji se stavlja taj manji prtljag (kao pre sto je bio za dimenzije 56x42x25)?