Poštovani, ako ne možete da vidite newsletter, ili ga vidite delimično, kliknite ovde.
Newsletter - Aviokarta.net
04. sep 2013.
 
td_top_left 02.09.2013. Preporučujemo Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Turkish: Septembarska Happy Fly promocija
Turkish Septembarska Happy Fly promocija

Septembarska promocija Turkish Airlinesa Happy Fly za tržište Srbije obuhvata novih pet gradove iz mreže linija turske kompanije.

Happy Fly promocija je tradicionalna mesečna promocija turske aviokompanije u okviru koje svakog meseca na popustu bude pet izabranih gradova.

Od 1. do 30. septembra traje prodaja do sledećih gradova: Tunis, 339 evra, Dubai, 359 evra, Kairo, 389 evra, Šangaj, 589 evra i Bangkok, 749 evra. Sve cene su sa uračunatim taksama i sa uobičajenom nadoknadom za izdavanje karte.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 03.09.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
World Travel Award 2013 - Nagrade za najbolje
World Travel Award 2013 - Nagrade za najbolje

Najbolji evropski aerodrom je u Cirihu, najbolja aviokompanija je Lufthansa, a najbolja lowcost aviokompanija je EasyJet.

U Antaliji je 31. avgusta u hotelu Cornelia (Belek) održana svečana ceremonija dodele svetskih turističkih nagrada (World Travel Award) za region Evrope. Ove nagrade se smatraju oskarom u turizmu.

Nagrade se dodeljuju u mnogo kategorija prema regionima i turističkim delatnostima.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 02.09.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
LOT počinje naplatu hrane i pića tokom leta
LOT počinje naplatu hrane i pića tokom leta

Poljska aviokompanija LOT počela je od 1. avgusta da pruža nove poboljšane usluge putnicima tokom leta na svim letovima unutar Evrope.

Ketering je poboljšan i u ponudi se nalazi veći izbor sednviča, salata, tortilja sendivča, pica kao i veći izbor bezalkoholnih pića. Kafa koja će se služiti tokom leta je "Starbucks", jedna od najpopularnijih i najprepoznatljivijih kafa na svetu, a za ljubitelje čaja biće obezbeđeni vrhunski brend cejlonskog čaja "Dilmah Gold Ceylon Tea".

Pročitajte ceo tekst
 
td_top_left Cene Pogledajte sve cene td_right
td_price_bottom_left
Bec
Beč od 134 €
direktno  
Austrian
Njujork
Njujork od 555 €
preko Londona  
Virgin
Bilbao
Bilbao od 175 €
preko Rima  
AlItalia
Šangaj
Šangaj od 589 €
preko Istanbula  
Turkish
Kopenhagen
Kopenhagen od 183 €
direktno  
Jat
Bangkok
Bangkok od 647 €
preko Moskve  
Aeroflot
Atina
Atina od 185 €
direktno  
Olympic
Delhi
Delhi od 659 €
preko Ciriha  
Swiss
 
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Aviokarta >> Rečnik td_right
td_bottom_right
Rečnik termina u aviosaobraćaju
Recnik termina

Čekirao sam se onlajn, prtljag sam predao na drop-of šalteru, onda sam prošao fast lejn na KD kontroli i našao sam se u tranzitnoj zoni sa fri šopovima. Posle kupovine sam se odmorio malo u laundžu, a potom se uputio do gejta.

Bording pas nisam imao, već sam ljubaznoj zemaljskoj stjuardesi pokazao bar-kod na svom mobilnom telefonu. Ona ga je skenirala i pustila me u avion. Drugi službenik aviokompanije je samo obavio bording za putnike biznis klase.

Dobio sam sedište u imrdžensi redu i imao sam ogroman leg-rum. Stjuardesa nas je odmah po poletanju poslužila kafom, a na monitorima smo mogli da gledamo filmove. Inflajt entertejnment ove kompanije je odličan, a onbord usluga je vrhunska. Čak smo mogli da koristimo i vajfaj internet tokom leta i to besplatno. Kada smo sleteli bila je velika gužva na pasoškoj kontroli, ali sam ja iskoristio svoj biometrijski pasoš pa sam u zemlju ušao preko i-gejta koji je mnogo brži. Nažalost moj prtljag nije stigao istim letom, negde se izgubio i morao sam da to prijavim na lost and faund šalteru.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Putovanje >> Zdravstvene poteškoće td_right
td_bottom_right
Kvalitet vazduha
Kvalitet vazduha

Vazduh u putničkoj kabini se reciklira uz delimičnu zamenu sa svežim vazduhom koji se usisava spolja. Vazduh u putničkoj kabini je oslabljenog svojstva. On je ređi, suvlji i sa manje kiseonika. Iako vazduh kruži prolazeći kroz specijalne filtere on se ipak ne može smatrati apsolutno čistim.

Tokom leta moguća je pojava kijavice ili kašlja usled lošijeg kvaliteta vazduha. Vazduh u putničkoj kabini je i veoma suv i mnogi putnici će imati problem da se naviknu na nepostojanje vlažnosti.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Lowcost >> Lowcost aviokompanije td_right
td_bottom_right
Predstavljamo: Wizz Air
Predstavljamo: Wizz

Wizz Air je najveća istočnoevropska niskotarifna aviokompanija. Sedište kompanije je u Mađarskoj na aerodromu Feriheđ u Budimpešti.

Pored ovog aerodroma Wizz Air ima baze i na mnogim drugim aerodromima širom Evrope. Leti do većine evropskih zemalja, a od juna 2010. i Beograd se nalazi u mreži linija. Od aprila 2011. na beogradskom aerodromu je stacioniran jedan avion i uspostavljena je baza iz koje Wizz Air leti do 14 evropskih gradova u redovnom, direktnom saobraćaju.

Pročitajte ceo tekst
Ako ne želite da primate aviokarta
newsletter kliknite na ovaj link.
Za sva pitanja i sugestije pišite nam na:
redakcija@aviokarta.net
Copyright © 2013 Kielo. Sva prava zadržana. Kielo