Poštovani, ako ne možete da vidite newsletter, ili ga vidite delimično, kliknite ovde.
Newsletter - Aviokarta.net
5. jun 2013.
 
td_top_left 03.06.2013. Preporučujemo Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Turkish Airlines: Happy Fly promocija tokom juna
Turkish Airlines: Happy Fly promocija tokom juna

U okviru junske Happy Fly mesečne promotivne akcije Turkish Airlines je ponudio pet gradova po specijalnim cenama za tržište Srbije.

Od 1. pa do 30. juna moguće je kupiti snižene cene povratnih karata do Tunisa za 349 evra, Bakua za 389 evra kao i do dalekih azijskih gradova: Hong Kong od 609 evra, Kuala Lumpur od 659 evra i Bangkok od 676 evra.

Sve cene su sa uračunatim taksama i sa uobičajenom nadoknadom za izdavanje karte. Kupovina po ovim cenama je moguća sve do kraja meseca.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 31.05.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Ukida se prva bezbednosna kontrola na aerodromu
Ukida se prva bezbednosna kontrola na aerodromu

Prva kontra-diverziona (KD) kontrola putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" biće uskoro ukinuta, izjavio je generalni direktor aerodroma prof. dr Velimir Radosavljević.

Za ovo je bila potrebna saglasnost Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Ministarstva unutrašnjih poslova, a planirana kontrola je morala da ispuni sve međunarodne bezbednosne standarde. Ukidanje duple kontrole dobilo je i pozitivno mišljenje američkih vazduhoplovnih vlasti (FAA), koje su nedavno proveravale osposobljenost aerodroma za otpremu aviona i putnika prema Sjedinjenim Državama.

"Sve nadležne instiutucije u zemlji su dale saglasnost na odluku da se ukine prva linija bezbednosne kontra-diverzione kontrole. To znači da će kroz manje od 10 dana na aerodromu postojati samo jedna kontrola na ulasku u čekaonice što će omogućiti putnicima da više pažnje posvete ostalim sadržajima i povećaće im komfor svakako", rekao je Radosavljević.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 30.05.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Wizz Air uveo drugi avion u beogradsku bazu
Wizz Air uveo drugi avion u beogradsku bazu

U beogradsku bazu Wizz Aira, večeras stiže još jedan, drugi po redu, avion Airbus A320. Avion će sleteti u pola deset na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a već sutra ujutro biće u saobraćaju na nekoj od 13 redovnih linija Wizz Aira.

"U Wizz Airu smo posvećeni srpskom tržištu i razvoju kapaciteta za putovanja po niskim cenama", rekao je Đerđi Abran, komercijalni direktor Wizz Aira, na konferenciji za novinare koja je danas održana u sali "Beograd" na aerodromu "Nikola Tesla".

"Wizz Air je poznat po uticaju na razvoj aviosaobraćaja i po ponudi veoma niskih cena u 33 zemlje, a očigledno je da su putnici iz Srbije, kao i milioni Wizz Airovih putnika širom Evrope oduševeljeni našim niskim cenama avionskih karata".

Pročitajte ceo tekst
 
td_top_left Cene Pogledajte sve cene td_right
td_price_bottom_left
Cirih
Cirih od 195 €
direktno  
Swiss
Bangkok
Bangkok od 676 €
preko Istanbula  
Turkish
Barselona
Barselona od 239 €
preko Beča  
Austrian
Doha
Doha od 594 €
direktno  
Qatar
Pariz
Pariz (Bove) od 59 €
direktno  
Wizz
Cikago
Čikago od 806 €
preko Varšave  
LOT
Moskva
Moskva od 263 €
direktno  
Jat
Melburn
Melburn od 1212 €
preko Abu Dabija  
Etihad
 
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Aviokarta >> Posebne potrebe td_right
td_bottom_right
Putovanje trudnica avionom
Putovanje trudnica avionom

Putovanje avionom tokom trudnoće je sigurno, ali bi svakako trebalo preduzeti određene mere opreza prilikom planiranja putovanja.

Lekari se slažu da su rizici minimalni za trudnice koje imaju normalnu i zdravu trudnoću. One trudnice koje spadaju u rizične kategorije zbog komplikovane trudnoće trebalo bi da putuju uz veći oprez.

Trudnice koje su ušle u dve nedelje pred porođaj ne mogu leteti, odnosno neće biti primljene na let.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Putovanje >> Nakon putovanja td_right
td_bottom_right
Gubitak prtljaga
Vezbe tokom leta

Ukoliko se vaš prtljag ne pojavi na traci kada se ona u potpunosti isprazni i zaustavi onda se desio gubitak prtljaga i potrebno je da ne paničite i da odmah posetite šalter za izgubljeni prtljag.

Više o izgubljenom ili oštećenom prtljagu možete pročitati u našem tekstu u rubrici namenjoj pravima putnika.

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" postoje dve službe za traganje za izgubljenim prtljagom: aerodromska "Lost & Found" i Jatova "SU-PORT"

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Aviokompanije >> Tipovi aviona td_right
td_bottom_right
Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 Dreamliner

Dreamliner je nadimak najnovijeg modela Boeing-ovog širokotrupnog aviona, koji je pušten u saobraćaj u oktobru 2011. Ovaj avion predstavlja revolucionarno inženjersko rešenje aviona budućnosti.

Izgrađen je od specijalnog kompozitnog materijala a njegove karatkeristike su takve da putnicima pruža potpuno drugačiji doživljaj letenja. Avion je veoma ekonomičan i predstavlja sjajan izbor aviokompanija za dugolinijski saobraćaj. Ovaj avion predstavlja i pozitivan ekološki primer sa smanjenom emisijom štetnih gasova za petinu.

U svojim zbirkama i fondovima Muzej čuva preko 200 vazduhoplova, 130 avio-motora, više radara, raketa, najrazličitiju vazduhoplovnu opremu, preko 20.000 knjiga i tehničke dokumentacije i više od 200.000 fotografija.

Pročitajte ceo tekst
Ako ne želite da primate aviokarta
newsletter kliknite na ovaj link.
Za sva pitanja i sugestije pišite nam na:
redakcija@aviokarta.net
Copyright © 2013 Kielo. Sva prava zadržana. Kielo