Poštovani, ako ne možete da vidite newsletter, ili ga vidite delimično, kliknite ovde.
Newsletter - Aviokarta.net
3. april 2013.
 
td_top_left 03.04.2013. td_top_right
td_bottom_right
Aviokarta.net pokreće newsletter
Header i logo

Aviokarta.net sajt je pokrenuo newsletter, čije prvo izdanje upravo čitate. Newsletter ćemo izdavati periodično i automatski ga slati na adrese redovnih čitalaca, koji to budu želeli. Vi ste dobili ovaj prvi newsletter kao klijent i saradnik agencije Kielo, koja je izdavač kako sajta Aviokarta.net tako i ovog newslettera.

Newsletter smo vam poslali sa željom da budete među našim prvim pretplatnicima. Newsletter koji smo osmislili neće imati prodajni karater baš kao ni sajt Aviokarta.net. Osnovna ideja nam je informisanje putnika u avio saobraćaju o svim zanimljivim i važnim novostima.

U okviru svakog našeg izdanja imaćete priliku da pročitate nekoliko najsvežijih aktuelnosti iz oblasti aviosaobraćaja, savete u vezi sa putovanjima avionom kao i da vidite izbor trenutno aktuelnih i povoljnih cena za letove iz Beograda i/ili regiona.

Ako ne želite da primate aviokarta
newsletter kliknite na ovaj link.
Za sva pitanja i sugestije pišite nam na:
redakcija@aviokarta.net
 
td_top_left 27.03.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Etihad prihvatio da bude strateški partner Jata
Etihad prihvatio da bude strateški partner Jata

Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu između kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i domaćeg avio prevoznika Jat Airways trebalo bi da bude potpisan sredinom aprila u Beogradu, najavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić koji boravi u radnoj poseti Abu Dabiju.

Ministar Dinkić je današnji sastanak sa predstavnicima kompanije Etihad ocenio izuzetno uspešnim.

On je dodao da se razgovaralo o strateškim pravcima i detaljima buduće saradnje Jat Airways-a i Etihada.

"Želimo da JAT postane profitabilna kompanija i ponos Srbije. Uveren sam da će Etihad biti idealan partner za našu nacionalnu avio kompaniju. Dogovorili smo se da već sredinom aprila njihov menadžment dođe u Beograd. Oni već od početka aprila kreću sa detaljnom analizom poslovanja JAT-a. Verujem da ćemo već sredinom aprila imati dobre vesti i da ćemo u naredna dva meseca završiti sve dogovore o strateškom partnerstvu JAT-a i Etihada", izjavio je Dinkić.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 27.03.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Selektivna provera čarter avioprevoznika u Srbiji
Selektivna provera čarter avioprevoznika u Srbiji

Iako u ponedeljak zvanično počinje letnji red letenja, a kroz mesec dana i letnja turistička sezona, kada su planirani prvi letovi ka toplim meditaranskim destinacijama putnici u Srbiji još uvek nemaju nikakve informacija o čarter prevoznicima.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva kasni sa izdavanjem dozvola i do sada su samo tri čarter prevoznika dobila dozvolu za letove prema Antaliji (Pegasus Airlines) i prema Hurgadi (Nesma Airlines i Midwest Airlines). Naknadno je i Tunis Air dobio dozvolu (21. marta) za tri nedeljna leta do Enfide (Enfidha) od 11. juna do 24. septembra.

Sve ostale aviokompanije su još uvek u proceduri, a najdrastičniji primer neefikasnosti državnih organa je turski prevoznik Sky Airlines, koji na bilo kakav odgovor Direktorata civilnog vazduhoplovstva čeka preko osam meseci.

Pročitajte ceo tekst
 
td_top_left Cene Pogledajte sve cene td_right
td_price_bottom_left
Ajndhoven
Ajndhoven od 57e
Wizz Air, direktno
Rok za kupovinu: 27.10.2013
Rok za putovanje: 27.10.2013
   
Kolombo
Kolombo od 575e
Flydubai, preko Dubaija
Rok za kupovinu: 27.10.2013
Rok za putovanje: 27.10.2013
   
Milano
Milano od 77e
EasyJet, direktno
Rok za kupovinu: 31.10.2013
Rok za putovanje: 31.10.2013
   
Peking
Peking od 579e
Swiss, preko Ciriha
Rok za kupovinu: 31.12.2013
Rok za putovanje: 31.12.2013
   
Istanbul
Istanbul od 155e
Turkish Airlines, direktno
Rok za kupovinu: 23.6.2013
Rok za putovanje: 30.6.2013
   
Pariz
Njujork od 640e
Lufthansa, preko Minhena
Rok za kupovinu: 27.10.2013
Rok za putovanje: 27.10.2013
   
Stokholm
Stokholm od 189e
Jat Airways, direktno
Rok za kupovinu: 27.10.2013
Rok za putovanje: 27.10.2013
   
Bangkok
Bangkok od 729e
Qatar Airways, preko Dohe
Rok za kupovinu: 31.12.2013
Rok za putovanje: 31.12.2013
   
 
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Putovanje >> Registracija za let td_right
td_bottom_right
Registracija za let mobilnim telefonom
Registracija za let

U poslednje vreme aviokompanije svojim putnicima nude da se registruju za let putem sopstvenog mobilnog telefona. Ovaj vid čekiranja je brz, pouzdan i veoma efikasan. Posebno interesovanje za ovaj vid čekiranja imaju biznis putnici, putnici koji imaju samo ručni prtljag i oni koji nisu u mogućnosti da na aerodrom dođu čak dva sata ranije.

Od putnika se traži da unese šifru rezervacije (PNR) i prezime. Nakon toga pristupa aplikaciji koja mu u zavisnosti od aviokompanije nudi razne opcije: izbor sedišta i registraciju prtljaga za predaju (checked baggage). Kada putnik izvši izbor i potvrdi ga, on dobija mobilnu boarding karticu (Mobile boarding card).

Procedura registracije za let mobilnim telefonom je jednostavna. Potrebno je da se putnik poveže svojim mobilnim telefonom na internet i da otvori stranicu aviokompanije sa kojom putuje. Potom otvara aplikaciju ili stranicu sa kompanijskog sajta gde je neophodno da se uloguje sa svojim ličnim podacima.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Propisi >> Prava putnika td_right
td_bottom_right
Otkazivanje leta
Uskraceno ukrcavanje

Otkazivanje leta je izostanak leta koji je prethodno bio predviđen a na kome ima bar jedno rezervisano ili prodato putničko mesto.

Let može biti otkazan iz više razloga. Ukoliko postoji neki kvar na avionu ili nedostatak onda se radi o otkazivanju iz tehničkih razloga. Let može biti otkazan u slučaju zatvaranja odlaznog ili dolaznog aerodroma, kao i u slučajevima raznih štrajkova.

Aviokompanije mogu otkazati letove iz komercijalnih razloga, kada imaju izuzetno mali broj putnika na letu. Ovo nije dozvoljeno, pa se ovaj razlog uvek krije od putnika i javnosti. Putnici su zakonom zaštićeni od otkazivanja letova i u ovim situacijama su jasno propisana njihova prava. U slučaju nepoštovanja prava putnika kod otkazanih letova aviokompanija može snositi posledice prema zakonu.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Lowcost >> Lowcost aviokompanije td_right
td_bottom_right
Upoznajte: EasyJet
EasyJet

EasyJet je britanska niskotarifna aviokompanija osnovana 1995. godine. Najveća baza kompanije je na londonskom aerodromu Gatwick, ali je njeno sedište na aerodromu Luton u preuređenom aviohangaru.

EasyJet je osnovao kiparski Grk Stelios Hadži-Ioanu, koji je za taj poslovni poduhvat osvojio preduzetničku nagradu. Avioni EasyJeta su u početku bili prepoznatljivi po narandžastoj boji sa ispisanim brojem telefona. To je prva aviokompanija koja je počela da prodaje karte isključivo preko call centra.

EasyJet se smatra jednom od najkvalitetnijih lowcost aviokompanija, a prema broju putnika je četvrta u Evropi. Od 19. aprila EasyJet će leteti na direktnoj liniji od aerodroma Malpensa u Milanu do Beograda.

Pročitajte ceo tekst
Ako ne želite da primate aviokarta
newsletter kliknite na ovaj link.
Za sva pitanja i sugestije pišite nam na:
redakcija@aviokarta.net
Copyright © 2013 Kielo. Sva prava zadržana. Kielo