»PartnerPlusBenefit

PartnerPlusBenefit

PartnerPlusBenefit je korporativni program za preduzeća koja žele da smanje putne troškove. To je podsticajni online program namenjen svim preduzećima nezavisno od broja letova koje njihovi radnici obave tokom godine.

Preduzeća koja su učlanjena u program ostvaruju nagradne poena na osnovu svakog leta koji obavi bilo ko od njihovih zaposlenih.

Registracija

Pristup programu je besplatan. Registracija preduzeća je moguće online preko formulara na sajtu ili uz pomoć servisnog centra: 011-303-4688 (za klijente iz Srbije, Crne Gore i Makedonije). Pristupanje programu donosi 500 bonus poena. Ako se prilikom registracije prijavljuje kompanijska kreditna kartica, preko koje se dalje obavljaju sve kupovine, klijent dobija dodatnih 500 nagradnih poena bonusa.

Partneri programa

Program je originalno proistekao iz Lufthansa Groupe koja ga održava. Osim avioprevoznika iz ove grupe: Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss International Air Lines, Brussels Airlines i Germanwings u programu kao partneri učestvuju i ANA (All Nippon Airlines), SAS (Scandinavian Airlines), LOT Polish Airlines, TAP Portugal i United.

Osim avioprevoznika partner programa je i WorldShop by Lufthansa, program online i onboard prodaje.

Nagradni poeni

Nagradni poeni koji se ostvaruju kroz ovaj program se nazivaju PartnerPlusBenefit poeni i njihov broj zavisi od destinacije prema zonskom rasporedu i od putne klase.

Broj poena je lako odrediti prema zonskim tabelama. Ceo svet je podeljen na više zona:

  • Nemačka
  • Evropa 1 (u kojoj su Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Danska, Francuska, Mađarska, Irska, Italija, Luksemburg, Holandija, Poljska, Slovačka, Švajcarska, Ujedinjeno Kraljevstvo),
  • Evropa 2 (u kojoj su sve ostale evropske zemlje uključujući i Srbiju, BiH, Crna Goru, Makedoniju),
  • Bliski istok,
  • Severna Afrika i Zelenortska ostrva,
  • Centralna i Južna Afrika,
  • Istok SAD i Kanade,
  • Zapad SAD i Kanade,
  • Centralna i Južna Amerika,
  • Azija 1 (Kina, Indonezija, Japan, Singapur, Tajvan, Južna Koreja),
  • Azija 2 (Indija, Kazahstan, Malezija, Tajland, Turkenistan, Uzbekistan, Vijetnam),
  • Australija i Okeanija (uključujući Havaje).

Ako putnik leti iz Beograda do Nemačke u ekonomskoj klasi on ostvaruje 300 poena prema tabeli. Broj ostvarenih poena je manji ako se putuje uz promotivne karte u ekonomskoj klasi, dok je za jedan let u biznis klasi između Srbije i Nemačke moguće ostvariti 1150 poena.

Nagrade

Prikupljene nagradne poene firme mogu iskoristiti na više načina. Mogu ih potrošiti na besplatne aviokarte (BenefitFreeFlights), na upgrade u višu klasu (BenefitUpgrades), na doplatu za višak prtljaga (BenefitExcessBaggage), na novčane nagrade (Financial Award) ili za kupovinu poklona u World Shop programu (World Shop Gifts). Uvedena je i mogućnost zamene nagradnih poena za vaučer za internet tokom leta (Benefit FlyNet)

Za besplatnu kartu u jednom pravcu između Srbije i zapadne Nemačke, na primer, potrebno je 5500 nagradnih poena.

Za prelazak u višu putnu klasu (upgrade) potrebno je od 2850 poena, za putovanje iz zone “Evropa 2” u kojoj je Srbija). Iznos poena zavisi od zone u kojoj se nalazi krajnja destinacija.

Plaćanje dodatnog prtljaga je takođe moguće korišćenjem ovih nagradnih poena, a za letove iz Srbije je potrebno od 3250 poena u zavisnosti da li se plaća prekomerna težina besplatne torbe ili se plaća nova dodatna torba.

Vaučer za internet tokom leta (FlyNet), koji je dostupan na svim interkontinentalnim (širokotrupnim) avionima, osim Airusa A380, može se dobiti u zamenu za 1700 nagradnih poena.

Još jedna od mogućnosti je i konvertovanje nagradnih poena u novac, koji se posle može iskoristi na način koji to klijent želi ili se poeni mogu iskoristit direktno kao sredstvo plaćanja unutar World Shop-a.

Miles & More

Putnici koji lete službeno za svoju kompaniju, i na osnovu članstva u PartnerPlusBenefit programu ostvaruju za tu kompaniju nagradne poene mogu u isto vreme da ostvare i poene za svoj privatni Miles&More nalog i da tako omoguće i sebi razne beneficije.