Poštovani, ako ne možete da vidite newsletter, ili ga vidite delimično, kliknite ovde.
Newsletter - Aviokarta.net
29. maj 2013.
 
td_top_left 23.05.2013. Preporučujemo Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Promotivna akcija Qatar Airwaysa do kraja maja
Promotivna akcija Qatar Airwaysa do kraja maja

Od danas je počela prodaja povratnih aviokarata Qatar Airwaysa u okviru nove promocije.

Na sniženju je 11 bliskoistočnih i azijskih destinacija i do jedne afričke (Johanesburg) do kojih se može stići letovima iz Beograda preko Dohe.

Promocija koja je počela 23. maja trajaće sve do 1. juna, a karte sa nižim cenama se mogu kupiti za putovanja od 24. maja pa do 28. juna ili 24. jula u zavisnosti od destinacije.

Povratna karta sa polaskom do 28. juna su za sledeće gradove: Johanesburg od 679 evra, Bangkok, od 709 evra, Hanoj od 706 evra, Kuala Lumpur od 799 evra, Džakarta, od 814 evra, Puket, od 879 evra i Denpasar (Bali), od 918 evra.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 23.05.2013. Intervju Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Orhan Hodžić, OKI Air
Orhan Hodžić - OKI Air

OKI Air grupacija osnovana pre 20 godina u Podgorici. Generalni je zastupnik Adria Airways-a u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini, Croatia Airlinesa u Crnoj Gori i od 01. maja ove godine italijanske nacionalne avio kompanije Alitalia u Crnoj Gori.

Ova kompanija je i prodajni zastupnik i aerodromski predstavnik Croatia Airlines-a u Srbiji od kada je hrvatska kompanija uvela redovne sezonske linije prema Beogradu.

Orhan Hodžić, predsednik OKI Air grupacije je veoma poznat širom bivše Jugoslavije. On je jedan od stručnjaka koji najbolje poznaje prilike u avio saobraćaju u ovom regionu.

Kako trenutno sve avio kompanije na jugoslovenskom prostoru imaju izuzetno teške periode, mnoge propadaju i preti im gašenje, neke se još uvek izvlače i nadaju se oporavku, zamolili smo gospodina Hodžića da sa našim čitaocima podeli svoje stavove o aktuelnoj situaciju u avio saobraćaju u regionu.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 27.05.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Izabrana Wizz Air lica i ambasadori iz Srbije
Izabrana Wizz Air lica i ambasadori iz Srbije

Wizz Air, najveći niskobudžetni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, predstavio je danas svoje brend ambasadore u Srbiji.

Wizz Ambasador program prepoznaje kabinsko osoblje koje putnicima pruža najbolju uslugu i izlazi u susret njihovim potrebama. Preko 55.000 putnika i posetilaca imalo je priliku da glasa i odabere kabinsko osoblje koje će postati ambasadori savršene usluge Wizz Air-a i gostoprimstva njihovih zemalja.

Među srpskim finalistima pobednice su Marina Cvetković i Aleksandra Radulac iz Beograda. Marina i Aleksandra će predstavljati Wizz Air i srpsku gostoljubivost u zemljama koje Wizz Air povezuje sa Srbijom svojim niskobudžetnim letovima.

Pročitajte ceo tekst
 
td_top_left Cene Pogledajte sve cene td_right
td_price_bottom_left
Dubrovnik
Dubrovnik od 119 €
direktno  
Jat
Kazablanka
Kazablanka od 309 €
preko Rima  
Alitalia
Stokholm
Stokholm od 152 €
direktno  
Norwegian
Peking
Peking od 587 €
preko Dohe  
Qatar
Lisabon
Lisabon od 223 €
preko Ciriha  
Swiss
Kolombo
Kolombo od 624 €
preko Abu Dabija  
Etihad
Heraklion
Heraklion od 268 €
preko Atine  
Olympic
Johanesburg
Johanesburg od 737 €
preko Istanbula  
Turkish
 
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Aviokarta >> Rezervacije td_right
td_bottom_right
Nepromenjivost imena
Nepromenjivost imena

Nepromenjivost imena u rezervaciji je veoma važno pravilo. Ime i prezime putnika koje se unese u rezervaciju ne može se kasnije menjati u ime nekog drugog.

Ovo je strogo zabranjeno i eventualnu promenu je potrebno uraditi po posebnoj proceduri uz odobrenje aviokompanije.

Kod stroge zabrane promena imena putnika postoji i izuzetak. Kada se dogodi da je ime putnika pogrešno otkucano, dozvoljava se promena imena (tj. ispravka pogrešno unetog imena). U tipografske greške spadaju sitne greške, jednog ili dva karaktera.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Putovanje >> Zdravstvena upozorenja td_right
td_bottom_right
Vežbe tokom leta
Vezbe tokom leta

Sve tegobe koje putnici mogu imati tokom leta mogle bi se smanjiti vežbanjem. Na dugim letovima kod zdravih putnika dolazi do brojnih neprijatnih zdravstvenih promena usled dugotrajnog i često neudobnog sedenja.

Lekari preporučuju putnicima da tokom leta praktikuju male i jednostavne vežbe za telo kako bi im putovanje bilo lakše i prijatnije. U poslednje vreme je sve popularnija i tzv. avionska joga.

Od velike je važnosti da tokom dugih putovanja putnici izuju obuću kako ne bi otežavali cirkulaciju. Za duga putovanja postoje specijalne čarape, koje su duže, deblje ali lake i elastičnije od uobičajenih. One greju nogu ali je ne stežu i omogućavaju normalnu prokrvljenost.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Aerodromi >> Muzeji vazduhoplovstva td_right
td_bottom_right
Muzej vazduhoplovstva u Beogradu
Muzej vazduhoplovstva u Beogradu

Muzej vazduhoplovstva je osnovan 1957. god. sa željom da se sačuvaju materijalna svedočanstva značajna za nastanak i razvoj avijacije na jugoslovenskim prostorima.

Na ostvarenje ovih ciljeva osnivače su obavezivali duboki koreni i bogata vazduhoplovna tradicija. Višedecenijski rad usmeravan je na prikupljanje i zaštitu istorijskih dobara, doneo je ovoj ustanovi veliki međunarodni ugled.

Po broju i vrednosti eksponata Muzej se svrstava u desetak vodećih institucija ove vrste u svetu.

U svojim zbirkama i fondovima Muzej čuva preko 200 vazduhoplova, 130 avio-motora, više radara, raketa, najrazličitiju vazduhoplovnu opremu, preko 20.000 knjiga i tehničke dokumentacije i više od 200.000 fotografija.

Pročitajte ceo tekst
Ako ne želite da primate aviokarta
newsletter kliknite na ovaj link.
Za sva pitanja i sugestije pišite nam na:
redakcija@aviokarta.net
Copyright © 2013 Kielo. Sva prava zadržana. Kielo