Poštovani, ako ne možete da vidite newsletter, ili ga vidite delimično, kliknite ovde.
Newsletter - Aviokarta.net
24. april 2013.
 
td_top_left 24.04.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Etihad u Beogradu: Destinacije i cene
Etihad u Beogradu: Destinacije i cene

Od 15. juna Etihad će leteti svakodnevno na liniji Beograd - Abu Dabi. Putnici u Srbiji će dolaskom Etihada dobiti ne samo daleko veći broj destinacija i znatno jednostavnije veze sa Azijom i Australijom već i jedan sasvim novi nivo usluga.

Uz jednostavnost presedanja na jednom od najprometnijih svetskih aerodroma koji pri tom ima četiri zvezdice za kvalitet usluga koji pruža putnicima (Skytrax) i uz povoljne cene, letovi preko Abu Dabija predstavljaju izvanredno obogaćivanje ponude za putnike iz Srbije.

Povodom pokretanja nove linije od Abu Dabija do Beograda Etihad je za naše tržište pripremio veliku promotivnu akciju u okviru koje je sve svoje destinacija koje će biti dostupne iz Beograda ponudio po specijalnim nižim cenama za kupovinu do 15. juna i za putovanja od 15. juna do 15. decembra 2013.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 23.04.2013. Intervju Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
John Stephenson, Wizz Air
John Stephenson, Wizz Air

Wizz Air, najveća centralnoevropska lowcost aviokompanija, počela je da leti iz Beograda od letnjeg reda letenja 2010. godine. Vrlo brzo ova kompanije je najavila otvaranje baze u Beogradu i postavljanje jednog aviona na aerodrom "Nikola Tesla".

Otvoreno je mnogo novih linija, a zbog uspeha u Beogradu Wizz Air je odlučio da proširi kapacitete i u beogradsku bazu tokom maja stiže još jedan avion.

Međutim, putnici iz Srbije sve više kritikuju ovu kompaniju, a njen imidž je narušen nedavno kada je ukinuta sezonska linija prema Rimu. Prilikom nedavnog boravka u Ženevi, urednik sajta Aviokarta.net posetio je tamošnju centralu Wizz Aira i razgovarao sa Džonom Stivensonom, izvršnim potpredsednikom i drugim čovekom ove kompanije. Tema razgovora je bilo poslovanje u Beogradu i njihovi dalji planovi.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 22.04.2013. Nove linije Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Alitalia: Beograd - Ibica preko Rima od 245 evra
Alitalia: Beograd - Ibica preko Rima od 245 evra

Alitalia otvara novu liniju od Rima do popularnog španskog letovališta Ibica. Letovi na novoj liniji počinju od 15. maja i obavljaće se pet puta nedeljno: utorkom, sredom, četvtkom, subotom i nedeljom.

Alitalia je omogućila veoma jednostavnu i povoljnu konekciju do Ibice za putnike iz Beograda. Putnici iz Srbije će moći da otputuju do Ibice preko Rima, letom Alitalije u 18:30. Dolazak na rimski aerodrom Fjumićino je u 20 časova, a nastavak putovanja za Ibicu u 21:35.

Pročitajte ceo tekst
 
td_top_left Cene Pogledajte sve cene td_right
td_price_bottom_left
Ibica
Ibica od 245 €
preko Rima  
Alitalia
Havana
Havana od 807 €
preko Frankfurta  
Condor
Bukurest
Bukurešt od 179 €
direktno  
Tarom
Sejseli
Sejšeli od 755 €
preko Abu Dabija  
Etihad
Antalija
Antalija od 196 €
preko Istanbula  
Pegasus
Cikago
Čikago od 750 €
preko Istanbula  
Turkis
Pariz
Pariz od 49 €
direktno  
Wizz
Njujork
Njujork od 650 €
preko Varšave  
Lot
 
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Poslovni putnik >> Primeri viših putnih klasa td_right
td_bottom_right
Air France
Air France

Air France svim svojim putnicima nudi brojne pogodnosti koje odgovaraju i poslovnim putnicima.

Ubrzane aerodromske procedure, posebno na pariskom aerodromu Šarl de Gol (CGD) su veoma zgodne za putnike koji odlaze na kratak put ili se čak vraćaju istog dana.

Čak nije potrebno da budu putnici biznis klase da bi prošli kroz aerodrom veoma brzo. Potrebno je da sve što je moguće urade sami od kuće ili sa posla i da po dolasku samo prošetaju do svog gejta i aviona.

To im omogućavaju brojni online servisi zatim automati za samostalno čekiranje, drop-off šalteri gde mogu brzo predati svoj prtljag ako ga imaju.

Poslovnim putnicima koji zahtevaju veći luksuz i udobnost Air France nudi brojne ulsuge kako na aerodromima pre i posle leta tako i tokom samog leta u više posebnih putničkih kabina paćljivo određenih tako da zadovoljavaju sve vrste poslovnih putnika.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Putovanje >> Osiguranje td_right
td_bottom_right
Zdravstveno osiguranje
Zdravstveno osiguranje

Putnici koji putuju u inostranstvo treba da budu pokriveni međunarodnim zdravstvenim osiguranjem. Ovo osiguranje treba da pokriva njihov boravak u inostranstvu od dana kada ulaze u stranu zemlju pa do dana kada se vrate.

Iako ovo osiguranje nije obavezno ono je preporučljivo zato što su troškovi lečenja u inostranstvu daleko veći nego kod nas, pa će putnik njegovom uplatom osigurati sebi adekvatno lečenje i medicinsko zbrinjavanje.

Paketi međunarodnog zdravstvenog osiguranja su različiti u zavisnosti od osiguravajuće kuće i podrazumevaju razne vidove lečenja i zbrinjavanja kao i visine osiguravajuće polise. Putnici treba da se raspitaju pre uplate i da izaberu ono osiguranje koje će ih najviše zaštititi. Međunarodno zdravstveno osiguranje je bilo obavezno za dobijanje šengenske vize u vreme kada je ova viza bila neophodna državljanima Republike Srbije.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Aviokarta >> Red letenja td_right
td_bottom_right
Nazivi aerodroma
Nazivi aerodroma

Svi aktivni aerodromi imaju međunarodne oznake prema opšteprihvaćenoj standardizaciji. U opticaju su, kao i kod aviokompanija, dve vrste oznaka: IATA i ICAO. Ove prve su troslovne i koriste se u komercijalnoj upotrebi, dok su druge četvoroslovne i više navigacione pa se putnici gotovo nikada ne sreću sa njima. U redovima letenja koriste se IATA oznake aerodroma.

Oznake aerodroma su određene tako da podsećaju na grad ili na naziv aerodroma kad god je to moguće (BEG je oznaka za Beograd, ZAG za Zagreb, BUD za Budimpeštu). Svaki grad takođe ima svoju troslovnu oznaku koja može, ali i ne mora odgovarati oznaci njegovog aerodroma, posebno kada postoji više aerodroma u jednom gradu. Najbolji primer je Njujork koji kao grad ima oznaku NYC (od New York City) dok njegovi aerodromi imaju oznake JFK (prema imenu aerodroma po Džonu Ficdžeraldu Kenediju), EWR (Newark) ili LGA (La Guardia). Isto je i kod Londona (LON), Moskve (MOW), Pariza (PAR) ili Rima (ROM).

Pročitajte ceo tekst
Ako ne želite da primate aviokarta
newsletter kliknite na ovaj link.
Za sva pitanja i sugestije pišite nam na:
redakcija@aviokarta.net
Copyright © 2013 Kielo. Sva prava zadržana. Kielo