Poštovani, ako ne možete da vidite newsletter, ili ga vidite delimično, kliknite ovde.
Newsletter - Aviokarta.net
17. april 2013.
 
td_top_left 17.04.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Etihad u Beogradu: Profil uspešne aviokompanije
Etihad u Beogradu: Profil uspesne aviokompanije

Od 15. juna Etihad će leteti svakodnevno na liniji Beograd - Abu Dabi.

Putnici u Srbiji će dolaskom Etihada dobiti ne samo daleko veći broj destinacija i znatno jednostavnije veze sa Azijom i Australijom već i jedan sasvim novi nivo usluga.

U narednih nekoliko tekstova imaćete priliku da se detaljno upoznate sa najnovijom aviokompanijom u Beogradu, sa uslugama koje pruža putnicima, sa svim destinacijama koje nudi, mogućnostima tranzita i cenama.

U današnjem tekstu predstavićemo vam osnovni profil ove kompanije, a u narednim danima pisaćemo o ekonomskoj klasi, biznis klasi, destinacijama i cenama kao i o tranzitnom aerodromu u Abu Dabiju.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 16.04.2013. Preporučujemo Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Jat Airways: Niže cene u okviru aprilske promocije
Jat Airways: Nize cene u okviru aprilske promocije

Karte Jat Airwaysa po izuzetno povoljnim cenama putnici će imati priliku da kupuju i u ovom mesecu, u periodu od 17. aprila do 1. maja 2013, a moći će da ih iskoriste za putovanja od 22. aprila do 30. juna 2013. godine.

U ovom periodu za samo 109 evra moći će da se kupe povratne karte iz Beograda za Podgoricu, Tivat i Skoplje. Karte po cenama koje se kreću već od 109 evra važiće za putovanja do Sarajeva, Dubrovnika, Splita, Pule i Ohrida.

Po ceni od 129 evra putnici će moći da putuju u Beč, a za 139 evra u Štutgart i Solun. Za 159 evra imaće priliku da nabave Jatove povratne karte za Diseldorf, Atinu i Istanbul. Za 169 moći će da putuju u Rim, Milano, Stokholm, Geteborg i Kopenhagen, za 179 evra u Brisel, Berlin i Frankfurt, za 189 evra u Amsterdam i Cirih.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 15.04.2013. Preporučujemo Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Qatar Airways: Promotivne cene do kraja aprila
Qatar Airways: Promotivne cene do kraja aprila

Qatar Airways je počeo sa promotivnom prodajom za brojne svoje destinacije sa polascima iz Beograda. Na promotivnoj prodaji do 26. aprila se našlo 14 destinacija ove kompanije.

Putnici koji žele da putuju između 28. aprila i 30. maja ove godine mogu da kupe povratne karte do 10 gradova na Bliskom istoku, Aziji, Australiji i Africi. Pod posebnim uslovima u ponudi su i četiri kineska grada: Peking, Šangaj, Gvangdžou i Hong Kong.

Za kineske gradove promotivna akcija važi tek od 12. maja.

Pročitajte ceo tekst
 
td_top_left Cene Pogledajte sve cene td_right
td_price_bottom_left
Berlin
Berlin od 179 €
direktno  
Jat
Njujork
Njujork od 540 €
preko Londona  
Virgin Atlantic
Istanbul
Istanbul od 128 €
direktno  
Ajndhoven
Abu Dabi
Abu Dabi od 505 €
direktno  
Etihad
Kopenhagen
Kopenhagen od 145 €
direktno  
Jat
Peking
Peking od 545 €
preko Dohe  
Qatar
Atina
London od 209 €
direktno  
Olympic
Los Anđeles
Los Anđeles od 740 €
preko Londona  
Virgin
 
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Vesti >> Istraživanje td_right
td_bottom_right
Jat Airways i Virgin Atlantic: Najpovoljnije do Amerike
Jat Airways i Virgin Atlantic: Najpovoljnije do Amerike

Jat Airways i Virgin Atlantic imaju veoma dobru dugogodišnju saradnju. Dve kompanije već duži niz godina zajednički prevoze putnike prema pravilima tzv. SPA sporazuma.

Prema ovom sporazumu Jat Airways prevozi putnike od Beograda do londonskog čvorišta Virgin Atlantica na aerodromu Heathrow, odakle ih Virgin prevozi dalje do svojih krajnjih interkontinentalnih destinacija širom sveta.

Prema sporazumu za ovakvo putovanje putnik plaća jedinstvenu cenu povratne karte koja je dogovorena između dve kompanije.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Aviokarta >> Rečnik td_right
td_bottom_right
Rečnik termina u aviosaobraćaju
Recnik

Čekirao sam se onlajn, prtljag sam predao na drop-of šalteru, onda sam prošao fast lejn na KD kontroli i našao sam se u tranzitnoj zoni sa fri šopovima. Posle kupovine sam se odmorio malo u laundžu, a potom se uputio do gejta.

Bording karticu nisam imao, već sam ljubaznoj zemaljskoj stjuardesi pokazao bar-kod na svom mobilnom telefonu. Ona ga je skenirala i pustila me u avion. Drugi službenik aviokompanije je samo obavio bording za putnike biznis klase.

Dobio sam sedište u imrdžensi redu i imao sam ogroman leg-rum. Stjuardesa nas je odmah po poletanju poslužila kafom, a na monitorima smo mogli da gledamo filmove. Inflajt entertejnment ove kompanije je odličan, a onbord usluga je vrhunska. Čak smo mogli da koristimo i vajfaj internet tokom leta i to besplatno. Kada smo sleteli bila je velika gužva na pasoškoj kontroli, ali sam ja iskoristio svoj biometrijski pasoš pa sam u zemlju ušao preko i-gejta koji je mnogo brži. Nažalost moj prtljag nije stigao istim letom, negde se izgubio i morao sam da to prijavim na lost and faund šalteru.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Poslovni putnik >> Ekonomska plus putna klasa td_right
td_bottom_right
Premijum ekonomska
Premijum ekonomska

Ekonomska plus putna klasa je počela da se uvodi sa početkom svetske ekonomske krize. Sudeći po uspehu koju ova klasa doživljava i po zadovoljstvu aviokompanija, njeno uvođenje je bilo pun pogodak.

Nova među klasa na najbolji način oslikava ključnu istorijsku promenu u aviosaobraćaju. Putovanje avionom je od svog nastanka bilo luksuz. Osnovnu prekretnicu u razvoju koji je ovaj vid transporta doživeo čini njegova transformacija iz luksuznog, skupog i nedostupnog u jednostavan, jeftin i dostupan.

Sličan proces je ponovo urađen u vreme najnovije svetske ekonomske krize. Letenje u biznis klasi je postalo bespotrebno i neprimereno situaciji, pa su aviokompanije pod hitno morale da reaguju i da ponovo ožive ovu klasu. To je urađeno formiranjem međuklase: one koja je jeftinija od biznis klase ali koja nudi više od ekonomske. I u tome su uspeli.

Pročitajte ceo tekst
Ako ne želite da primate aviokarta
newsletter kliknite na ovaj link.
Za sva pitanja i sugestije pišite nam na:
redakcija@aviokarta.net
Copyright © 2013 Kielo. Sva prava zadržana. Kielo