Poštovani, ako ne možete da vidite newsletter, ili ga vidite delimično, kliknite ovde.
Newsletter - Aviokarta.net
10. april 2013.
 
td_top_left 05.04.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Aviokarta.net na Passenger Terminal Expo u Ženevi
Aviokarta.net na Passenger Terminal Expo u Zenevi

Jedan od najvećih događaja u avioindustiji - Passenger Terminal Expo (PTE 2013) biće održan ove godine u Ženevi od 9. do 11. aprila. Aviokarta.net će i ove godine biti prisutna na ovom sajmu i konferenciji kao jedini medij iz Srbije. Zahvaljujući razumevanju i podršci Swiss International Air Lines-a bićemo u prilici da pratimo jedan izuzetan događaj na kome će se održati 12 različitih konferencija, jedan veliki sajam aerodromske opreme i u kome će učestvovati preko 3500 profesionalnih posetilaca.

Ovogodišnji Passenger Terminal Expo će biti veći nego ikada do sada u svojoj 15-godišnjoj istoriji. PTE 2013 omogućiće razmenu ideja i profesionalno povezivanje kroz više od 250 izlaganja i prezentacija sa najaktuelnijim, najzanimljivijim i najneobičnijim temama.

"Za mene je ovo okruženje veoma inspirativno. Volim da delim ideje sa kolegama, da od njih nešto naučim. Godišnje posećujem svega jednu ili dve konferencije, i ova je obavezna zbog kvalitetnih učesnika i tema koje su sjajno organizovane", izjavio je Martin de Groof, izvršni direktor aerodroma Schiphol u Amsterdamu.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 10.04.2013. Vesti Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Aviokompanije sa Bliskog istoka plaše Evropu
Aviokompanije sa Bliskog istoka plase Evropu

Preti li avijacijski ekonomski rat između Evrope i Bliskog istoka? – pitanje je koje je jutros odjeknulo veoma glasno na konferenciji Passenger Terminal Expo koja se održava u Ženevi.

Jean-Francois Benon, izvršni direktor agencije za ekonomski razvoj francuskog regiona Val d'Oise u kome se nalazi pariski aerodrom Charles de Gaulle održao je jutros predavanja na temu izumiranja tradicionalnih evropskih aerodromskih čvorišta.

On je kao glavnu pretnju nacionalnim i tradicionalnim aviokompanijama u Evropi i njihovim velikim čvorištima naveo bliskoistočne aviokompanije. Njihova nagla ekspanzija, drugačiji poslovni koncept, povoljne ekonomske okolnosti kao i izvanredan geografski položaj utiču na sve veći strah evropskih prevoznika od marginalizacije.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left 10.04.2013. Preporučujemo Izvor: Aviokarta.net td_top_right
td_bottom_right
Air France promo do Havane, Punta Kane i Mauricijusa
Air France promo do Havane, Punta Kane i Mauricijusa

Air France je započeo letnju sezonu sa pravim osveženjem. Cene do tri veoma atraktivne i daleke destinacije za odmor su objavljene juče za tržište Srbije.

Ukoliko razmišljate o godišnjem odmoru, možda bi to mogla biti i Kuba ovog leta, pošto je Air France upravo ponudio povratnu kartu do Havane po ceni od 762 evra. U ovu cenu su uključene sve takse i doplata za izdavanje karte.

Još jedna karipska destinacija, koja je veoma privlačna za naše turiste može da se ovog leta priušti uz specijalnu cenu koju nudi Air France. Punta Kana, čuveno letovalište u Dominikanskoj Republici košta 829 evra sa svim taksama.

Za sve one koji više vole Indijski okean Air France je ponudio Mauricijus, do koga je ovog leta moguće otputovati po ceni od 845 evra.

Karte po ovim cenama mogu se kupiti do 18. aprila, za putovanja sve do 30. novembra.

Pročitajte ceo tekst
 
td_top_left Cene Pogledajte sve cene td_right
td_price_bottom_left
Ajndhoven
Pariz od 138 €
Adria Airways
preko Ljubljane  
   
   
Havana
Havana od 762 €
Air France
preko Pariza  
   
   
Bukurest
Bukurešt od 179 €
Tarom
direktno  
   
   
Tokio
Tokio od 556 €
Aeroflot
preko Moskve  
   
   
London
London od 219 €
Jat Airways
direktno  
   
   
Cikago
Čikago od 749 €
Turkish Airlines
preko Istanbula  
   
   
Doha
Doha od 524 €
Turkish Airlines
preko Istanbula  
   
   
Toronto
Toronto od 769 €
LOT
preko Varšave  
   
   
 
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Aviokarta >> Prtljag td_right
td_bottom_right
Ograničenja za unos ručnog prtljaga
Ogranicenja za unos rucnog prtljaga

U avion se ne smeju unositi:

lako zapaljive i eksplozivne materije i gasovi
municija
zapaljive tečnosti i kiseline
šibice u većim količinama
otrovni, infektivni i radioaktivni predmeti i materije

Posebna pravila o prenosu tečnosti, gelova i aerosola

Po preporuci ICAO, aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu i sve aviokompanije koje sa njega lete primenjuju specijalna pravila o prenosu tečnosti, gelova i aerosoli. O uslovima o prevozu ovih materija postoje brojna uputstva koja se mogu dobiti u agencijama u kojima se kupuju aviokarte, u predstavništvima aviokompanija ili na sajtovima aviokompanija i aerodroma. Ovakva uputstva postoje i u štampanom obliku i mogu se pronaći na svima ozbiljnim aerodromima.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Poslovni putnik >> Biznis saloni na aerodromima td_right
td_bottom_right
Beograd - Nikola Tesla
Beograd - Nikola Tesla

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, raspolaže sa jednim univerzalnim salonom za putnike biznis klase (Business Club), sa jednim konferencijskim salonom (Beograd) i sa salonom za VIP putnike (VIP Salon).

Biznis klub

Univerzalni salon za putnike biznis klase se nalazi u tranzitnoj zoni. Ulaz u salon je naspram gejta A5. Salon se zove "Biznis klub" i otvoren je u decembru 2011. godine. Salon raspolaže sa 50 mesta za sedenje, toaletom, radnim prostorom sa četiri računara, bežičnim internetom, internacionalnom štampom, TV prijemnicima i info monitorima. Samouslužni bar je dostupan svim posetiocima. On je besplatan. Posetiocima su na raspolaganju kafa i čaj, osvežavajuća i alkoholna pića, sendviči i salat bar.

Pročitajte ceo tekst
td_top_left Izdvajamo iz sadržaja: Aviokompanije >> Tipovi aviona td_right
td_bottom_right
Boeing 737 NG (Nove generacije)
Boeing 737 NG

Prvi avion nove generacije iz familije 737 uključen je u saobraćaj 1996. Bio je to model 700 koji je zamenio najprodavaniji moderni mlaznjak sa oznakom 300. Avioni nove generacije napravljeni su na njegovoj osnovi i zadržali su sve prednosti ovog tipa aviona uz nekoliko veoma važnih izmena.

Tip 600 je direktni naslednik kratkog Boeinga 737-500 i ovaj model je poslednji Boingov model bez modifikovanih krila. Nakon njega Boeing je izbacio modifikovana krila koja se do danas primenjuju na svim tipovima aviona. Popularni vingleti "winglets" su vertikalna krilca koja se nalaze na kraju krila. Razlikuju se po obliku od krilaca koja postoje na Airbus-ovim avionama. Veoma su specifično obeležje. Avioni sa ovim krilcima su postali populani među putnicima, kao da se radi o modnom detalju a ne o mehaničkom dodatku zbog poboljšanja aerodinamičkih karakteristika. Model 737-800 je produžena verzija modela 700 i predstavlja modernizovanog naslednika 737-400. Nakon svih ovih modela Boeing je izbacio na tržište i najduži avion koji je dobio oznaku 900.

Pročitajte ceo tekst
Ako ne želite da primate aviokarta
newsletter kliknite na ovaj link.
Za sva pitanja i sugestije pišite nam na:
redakcija@aviokarta.net
Copyright © 2013 Kielo. Sva prava zadržana. Kielo