Rubrike: Pretraga po pojmu: Arhiva vesti:
Vesti » Vesti » Vueling potvrdio liniju od Barselone do Beograda

Vueling potvrdio liniju od Barselone do Beograda

Španska aviokompanija Vueling sa bazom na aerodromu El Prat u Barseloni od 20. juna 2014. otvara redovnu liniju prema Beogradu, potvrđeno je za Aviokarta.net iz službe za odnose sa medijima ove kompanije.

Karte za ove letove već su puštene u prodaju preko sajta kompanije kao i preko globalnih rezervacionih sistema. Prema preliminarnom planu letenja Vueling će između Barselone i Beograda leteti tri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom i petkom.

Polasci iz Barselone za Beograd su planirani u različita vremena, ponedeljkom u 20:45, sredom u 17:35 i petkom u 21:50. Povratak iz Beograda je planiran ponedeljkom u 23:55, sredom u 20:45 i subotom u 01:00 sat.

Za početak je planirano da linija bude sezonska i za sada su u prodaji letovi od 20. juna do 15. septembra. Iz Vuelinga navode da je na liniji od Barselone do Beograda za sledeću godinu planiran kapacitet od 12.900 sedišta.

Vueling u svojoj floti ima 66 aviona Airbus A320 sa kapacitetom od 180 putničkih mesta i četiri aviona Airbus A319 kapaciteta 144 putničkih mesta. Glavna baza i čvorište Vuelinga je na aerodromu El Prat u Barseloni.

Najniža cena karte će biti od 54,99 evra po pravcu sa svim uračunatim taksama i doplatama, ali bez predatog prtljaga i keteringa tokom leta. Vueling putnicima nudi usluge prema tri različite tarife, od kojih je samo najniža lowcost dok su ostale fleksibilne i uključuju i prevoz prtljaga pa prema tome više nalikuju tradicionalnim aviokompanijama. 

Vueling se razlikuje od klasičnih lowcost prevoznika i zato što nudi transferne letove, a putnici ove kompanije preko Barselone mogu povoljno i jednostavno da stignu do cele Španije (Palma de Majorka, Malaga, Valensija, Madrid, Bilbao...)

  • Dragana, 04.12.2013 u 17:50
    Odusevljena sam, i nadam se da ce biti letova tokom cele godine, van sezone bar jedanput nedeljno.
  • Deki, 03.11.2013 u 00:35
    Hvala Bogu da su se setili napokon... Leteo sam Vuelingom BCN-LIS-BCN pre par godina i bio sam zadovoljan njima. Šteta što let petkom ima ovako užasno vreme, da bar kreće dva sata kasnije iz Barselone pa da stiže nazad oko 5.35 bilo bi bolje nego ovaj dolazak u Barselonu u 3.35, posebno imajući u vidu kako je taxi noću skup do Barselone, a Aerobus ne polazi pre 6.00 čini mi se...ali šta je tu je, bolje i to nego ništa...satnica sredom i ponedeljkom je nešto bolja. Kako bilo, drago mi je da Vueling dolazi, kad je već Wizz toliko oklevao sa Barselonom...nadam se da će Air Serbia takođe u dogledno vreme početi da leti do Barselone.
  • M., 30.10.2013 u 16:36
    Leteo sam Vuelingom od Sabihe (Istanbul) do Barselone, imao jedan dan pauze i posle leteo za Marakeš. Veoma sam zadovoljan bio uslugom - noćni let, nije bilo nikakve potrebe da se kupuje hrana, iako je trajao malo duže, mislim oko 4 sata. Pred samo poletanje kabinsko osoblje je bilo neverovatno neljubazno prema meni - pokušao sam da im skrenem pažnju da sedište ne može najbolje da se spusti, ali odmah po poletanju glavni stjuart mi je rekao da ako hoću mogu da se premestim u Emergency Row, gde su bila tri prazna sedišta u redu, iako je bilo slobodnih mesta u rangu onog koje sam platio (da bude do prolaza), tako da sam čitav let ležao na njima i prespavao (visok sam 1.96 tako da je to bio spas) - jedan od udobnijih letova ikada. U par situacija kad sam bio budan, bili su neverovatno ljubazni, kao i na letu do Maroka. Ne podnosim lowcost, ali Vueling toplo preporučujem (za razliku od Air Arabie, itd.).