Rubrike: Pretraga po pojmu: Arhiva vesti:
Vesti » Promocije » Qatar Airways povećava količinu besplatnog prtljaga

Qatar Airways povećava količinu besplatnog prtljaga

Qatar Airways povećava limit besplatnog prtljaga na svim svojim letovima počev od 1. septembra 2013. godine.

Qatar Airways generalno zadržava težinski koncept koji određuje samo ukupnu težinu predatog prtljaga, a ne i broj torbi. Izuzetak ostaju letovi prema Brazilu, Argentini, SAD i Kanadi gde se odavno već primenjuje komadni koncept i koji ovog puta neće biti menjan.

Prema novim pravilima putnici na svim letovima Qatar Airwaysa (osim prema Brazilu, Argentini, SAD i Kanadi) moći će da predaju 30kg prtljaga ako putuju u ekonomskoj klasi umesto dosadašnjih 23kg. U biznis klasi će limit biti povećan sa 30kg na 40kg, a u prvoj klasi sa 40kg na 50kg.

Pravila će se primeniti ne samo na nove karte za putovanja od 1. septembra već i za sve izdate karte ranije za putovanja koja započinju od 1. septembra. Putnici koji budu otputovali pre 1. septembra, a treba da se vrate nakon tog datuma moći će na svom povratnom letu da ponesu više prtljaga nego što im to piše na karti.

U septembru će biti objavljene i nove doplatne tarife za prekoračenje prtljažnog limita. Pravila o prevozu besplatnog prtljaga prema posebnim zonama ostaju ista. Prema Brazilu, Argentini, SAD i Kanadi dozvoljeno je u svim klasama dozvoljeno je po dve torbe s tim da je do SAD i Kanade u ekonomskoj klasi maksimalna težina torbi 23kg, a u svim ostalim slučajevima u svim klasama je maksimalna težina torbi 32kg.