Rubrike: Pretraga po pojmu: Arhiva vesti:
Vesti » Vesti » Alitalia uvodi liniju od Rima do Podgorice od aprila 2013.

Alitalia uvodi liniju od Rima do Podgorice od aprila 2013.

Alitalia planira veliku ekspanziju od letnjeg reda letenja.

Među novih osam linija sa rimskog aerodroma "Leonardo da Vinči" (Fiumicino, FCO) nalazi se i linija do Podgorice.

Između Rima i Podgorice Alitalija će leteti tri puta nedeljno (utorkom, četvrtkom i subotom) sa polaskom u 8:55 iz Rima (let AZ 558). Dolazak u Podgoricu je u 10:25, a povratak (let AZ 559) je planiran za 11:15. Dolazak u Rim bi bio u 12:45.

Drugi dnevni let do Beograda ?
Iz Alitalije su demantovali informacije koje su se pojavile na internetu da Alitalija uvodi drugi dnevni let do Beograda. U ovoj kompaniji razmatraju ideju da povećaju kapacitete do Beograda, ali je to za sada samo ideja. Trenutno ne postoji nikakav konkretan plan za uvođenje drugog dnevnog leta.

Na ovoj liniji Alitalia će biti konkurent domaćem Montenegro Airlinesu koji ima tri nedeljna leta (utokom, petkom i nedeljom).

Osim do Podgorice, Alitalia će od naredne letnje sezone koja počinje 31. marta 2013. leteti i do Bilbaoa (Španija), Monpeljea (Francuska) i Kopenhagena (Danska) po dva puta nedeljno.

Tri nedeljna leta planirana su do Ankare (Turska), Krakova (Poljska) i Jekateringburga (Rusija). Do čuvenog turskog mediteranskog grada Antalije Alitalija će leteti sezonski, jednom nedeljno, počev od 15. juna.