Rubrike: Pretraga po pojmu: Arhiva vesti:
Vesti » Vesti » ČSA uzima u najam A330 i vraća dugolinijski saobraćaj

ČSA uzima u najam A330 i vraća dugolinijski saobraćaj

Czech Airlines (ČSA) ponovo uspostavlja interkontinentalni saobraćaj posle tri godina pauze.

Češki avioprevoznik je saopštio da će od narednog juna uzeti na operativni lizing jedan širokotrupni avion Airbus A330 i da će po dolasku aviona u flotu uspostaviti redovan dugolinijski saobraćaj prema Seulu.

Glavni grad Južne Koreje je strateška tačka za Czech Airlines pošto ova kompanija tesno sarađuje sa Korean Airom, partnerom iz SkyTeam alijanse. Dve kompanije će proširiti kodšer sporazum koji će omogućiti i bolje veze Korean Aira prema evropskim destinacijama ČSA.

Nova linije između Praga i Seula biće održavana dva puta nedeljno (subotom i nedeljom) što će biti dopuna na postojeća četiri nedeljna leta na ovoj ruti koje održava Korean Air.

U saopštenju iz ČSA navodi se da će osim nove linije prema Seulu biti uvedene i brojne nove linije prema Zapadnoj Evropi (Nica, Cirih, Minhen i Firenca). Ova kompanija će povećati broj letova prema Berlinu, Diseldorfu, Hamburgu, Kopenhagenu, Milanu, Stokholmu i Varšavi.

U planu je i povećanje broja letova prema ruskim destinacijama (Njižni Novgorad, Rostov i Ufa). ČSA planira i promene na letovima prema baltičkim državama. Vilnjus, Riga i Talin ostaju u mreži linija ČSA, ali će ove letove ubuduće održavati AirBaltic na bazi kodšer sporazuma sa ČSA.

Plan češkog prevoznika da pojednostavi flotu biće završen do kraja zimskog reda letenja, kada iz flote treba da izađe poslednji Boeing 737-500. Nakon toga u floti ČSA naći će se samo avioni dva proizvođača: Airbus (A319, A320 i A330) i ATR (ATR42 i ATR72).