Rubrike: Pretraga po pojmu: Arhiva vesti:
Vesti » Vesti » Wizz Air ne namerava da ugasi liniju do Ajndhovena

Wizz Air ne namerava da ugasi liniju do Ajndhovena

Wizz Air ne gasi liniju od Beograda do Ajndhovena u Holandiji, kako se to u poslednje vreme može čuti u raznim nagađanjima u javnosti.

Leta do Ajndhovena nema na sajtu Wizz Air-a od 27. marta 2013, kada je poslednji let koji je unet u rezervacioni sistem. Putnici posle tog datuma ne mogu da kupe karte za ovaj grad, pa su zbog toga krenule priče kako Wizz Air ukida ovu liniju.

Danijel De Karvalo, menadžer Wizz Air-a za odnose sa javnošću, potvrdio je za naš sajt da se linija do Ajndhovena ne ukida. "Samo nismo uneli kompletan red letenja", rekao je on i dodao da će letovi do Ajndhovena biti dodati naknadno.

Razlog za ovo leži u činjenici da Wizz Air očekuje dolazak drugog aviona u svoju beogradsku bazu tokom proleća naredne godine. Sa dolaskom ovog aviona doći će do značajnijih promena u redu letenja pošto će biti više kapaciteta. Pored nedavno najavljene nove linije za Pariz, Wizz Air razmišlja i o uvođenju linije za Barselonu.

Zbog ranije najavljene ekspanzije i otvaranja novih linija prema Oslu, Bazelu, Krfu i Rodosu u Wizz Air-u očekuju i povećanje frekvencija na postojećim linijama. Ali svi ovi planovi zavise od datuma dolaska novog aviona, kada će i novi budući red letenja dobiti konačne obrise. Pojedine linije iz Beograda će održavati avioni koji budu stacionirani u beogradskoj bazi, dok će neke destinacije biti održavane iz drugih evropskih baza. Kada se bude utvrdio tačan plan letenja onda će biti moguće formirati i red letenja.

Prema veoma pouzdanim informacijama koje Aviokarta.net ima, linija Wizz Air-a prema Ajnhovenu je posle Malmea najpopularnija linija iz Beograda i bilo bi krajnje neverovatno da ona bude ukinuta. Popularnost ove linije je velika zato što zbog položaja Ajndhovena nju koriste putnici kojima su krajnja odredišta u celoj Holandiji, Flandriji i Briselu kao i celoj Rurskoj oblasti u Nemačkoj.

Informacija o gašenju linije ka Ajnhovenu je prvo objavljena na Vikipediji, gde osim ove greške postoje još mnoge druge. 

Na engleskoj stranici o aviokompaniji Wizz Air stoji da osim matične kompanije registrovane u Mađarskoj kao Wizz Air Hungary Ltd. postoje i zavisne kompanije registrovane u Srbiji i Ukrajini. Ovo nije tačno.

...............................
Foto: Tabla na adresi beogradskog aerodroma gde je registrovan ogranak Wizz Air-a.

Dok u Ukrajini zaista postoji registrovana kompanija Wizz Air Ukraine, u Srbiji je mađarska kompanija Wizz Air Hungary osnovala samo ogranak, o čemu postoji dokaz u Agenciji za privredne registre Srbije. 

Istina je da ne postoji Wizz Air Serbia i da avioprevoz sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" obavlja mađarska aviokompanija, a ne srpska kako bi se to pogrešno moglo zaključiti iz natačnih navoda na Vikipediji, koji se dalje u javnosti šire preko društvenih mreža.