Rubrike: Pretraga po pojmu: Arhiva vesti:
Vesti » Vesti » Wizz Air do Pariza od juna naredne godine

Wizz Air do Pariza od juna naredne godine

Wizz Air je danas objavio da će od 1. juna 2013. uspostaviti redovnu liniju između Beograda i Pariza (Beauvais, Bove). Avion će iz Beograda ka aerodromu Beauvais poletati u 12:25, a u povratku sa aerodroma Beauvais ka Beogradu u 15:25.

Cena karata će se kretati od 2570 dinara po pravcu sa svim uključenim taksama, a očekuje se da će uskoro biti omogućena i prodaja preko sajta www.wizzair.com

Wizz Air će tako leteti ukupno do 14 gradova iz Beograda. Očekuje se da će naredne godine ukupno prevesti preko 600.000 putnika i otvoriti preko 600 radnih mesta u turizmu Beograda i Srbije.

Aerodrom Beauvais (Bove) se nalazi 85km severno od centra Pariza, sa kojim je povezan železnicom i brojnim autobuskim linijama. Redovan autobuski prevoz na relaciji aerodrom - Pariz je moguć po ceni od 15-tak evra po pravcu.

Za let do Pariza vlada veliko interesovanje naših putnika koji su očekivali da će dolaskom novog aviona u njihovu bazu na Aerodromu "Nikola Tesla" Beograd biti otvorena i linija do Pariza. Potreba za novom linijom do Pariza povećala se juče saznanjem da Air France planira da privremeno prekine saobraćaj ka Beogradu. Jat Airways leti do aerodroma Charles de Gaulle (CDG) jednom dnevno, sa mogućnošću povećanja na dva dnevna leta od naredne letnje sezone.

Danijel De Karvaljo , menadžer korporativnih komunikacija Wizz Air-a je izjavio: „Wizz Air sa zadovoljstvom objavljuje niskotarifnu rutu koja će od 1. juna 2013. godine povezivati Beograd i aerodrom Pariz Bove. Do sada su putnici koji su putovali između ova dva grada morali da izdvajaju velike svote novca plaćajući visoku tarifu za  prevoz i taksu za gorivo. Zahvaljujući Wizz Air-ovim  niskim cenama prevoza, srpski turisti kao i posetioci Beograda i Srbije sada, će moći da putuju češće i mi očekujemo da će broj ljudi koji će posećivati Pariz ili uživati u gostoprimstvu Srbije, sada biti u porastu".

  • Vladimir, 21.09.2012 u 09:32
    Konačno! Ova linija je bila preko potrebna. Što neko reče, još da povežu Barselonu (El Prat ili Costa brava) i biće pun pogodak!
  • Bojan, 20.09.2012 u 16:41
    Konačno da se ukine zelenaški monopol Jata i Air France-a. Povratne karte su bile po 20-25 hiljada dinara što je čisto zelenašenje. Ovo je stvarno super. Još samo da poprave i rad katastrofalnog kol centra i odnos prema našm putnicima i stići će polako do miliona. A JAT se guši stručnim kadrovima i polako ide stopama Malev-a i Spanair-a. Žalosno
  • Deki, 20.09.2012 u 14:24
    Bravo za Wizz! Još samo čekamo da oni (ili možda Vueling) objave i Barselonu od sledećeg leta!