Rubrike: Pretraga po pojmu: Arhiva vesti:
Vesti » Vesti » Linija do Torina je zatvoreni čarter i nije u prodaji

Linija do Torina je zatvoreni čarter i nije u prodaji

Slovenački nacionalni avioprevoznik Adria Airways od 30. januara leti između Beograda i Torina prevozeći radnike fabrike automobila FIAT iz Torina, koji dolaze da obučavaju radnike u kragujevačkoj fabrici. Kako su nam potrvrdili u kompaniji OKI Air International koja je predstavnik Adrije u Beogradu ovaj let nije u slobodnoj prodaji.

"Let do Torina je zatvoreni čarter let koji obavljamo dva puta nedeljno prema potrebama zakupca iz kragujevačke FIAT-ove fabrike i to ponedeljkom iz Torina za Beograd i četvrtkom iz Beograda za Torino. Ovaj let se ne prodaje kao redovan let, pa čak ni kao turistički čarter. Moramo demantovati informacije koje su se pojavile u javnosti da se let nalazi u slobodnoj prodaji. Neko je ovaj let u javnosti pogrešno predstavio kao redovnu liniju" - rekao nam je Damir Hodžić, predstavnik OKI Air International-a koji je generalni prodajni zastupnik slovenačkog avioprevoznika.

Prema sezonskom redu letenja koji je objavljen na sajtu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" stoje podaci i o ovom letu, ali Torino kao destinacija nije označen na mapi ni kao redovna ni kao čarter destinacija. I na aerodromu su nam potvrdili da se radi o čarter letu.

Potvrda da se radi o zatvorenom čarter letu stigla nam je i krajem marta od Direktorata civilnog vazduhoplovstva koje je Adria Airways-u i izdao dozvolu za ovaj let. Prema odobrenoj dozvoli Adria Airways će leteti do Torina sve do kraja jula. Prvih nekoliko letova obavljeno je sa niškog aerodroma, a kasnije su oni prebačeni na aerodrom "Nikola Tesla".

"Ne postoje planovi da ovaj let prebacimo na aerodrom Morava kada on bude otvoren. Zakupcu leta odgovara da se on obavlja sa beogradskog aerodroma, a za takav let su i izdate dozvole", odgovorio je Hodžić na spekulacije koje su se u poslednje vreme pojavljivale u javnosti da bi Adria mogla leteti sa kraljevačkog aerodroma koji je samo 34 km udaljen od Kragujevca.

  • Siks, 04.05.2012 u 08:58
    Nije tacno da je prvih nekoliko letova obavljeno sa INI-a. Tacnije, nije ni jedan, i to sticajem nesrecnih okolnosti, sto se moze i proveriti na INI-u. Mislim da bi to bilo odlicno za INI, u smislu brojki, koje bi mogle da se koriste marketinski u svrhu privlacenja nekog prevoznika tamo. Ni finansijski efekat se ne bi trebao potceniti. Po meni, to je velika greska DCV-a, INI-a, ali i gradova Nis i Kragujevac sto ne gledaju malo dalje od nosa.