Rubrike: Pretraga po pojmu: Arhiva vesti:
Vesti » Vesti » Jat Airways: Kraljevo-Istanbul od juna

Jat Airways: Kraljevo-Istanbul od juna

Jat Airways je upravo izdao saopštenje u kome se kaže da će zbog velikog interesovanja putnika uspostaviti redovan saobraćaj između novog srpskog aerodroma "Morava" i Istanbula.

Aerodrom "Morava" je bivši vojni aerodrom "Lađevci" koji se nalazi nedaleko od Kraljeva. Radovi na ovom aerodromu se privode kraju i u toku je završetak izgradnje pristanišne zgrade.

Aerodrom Morava se nalazi idealno lociran u gusto naseljenom području Šumadije i Zapadnog Pomoravlja, udaljen svega 15km od Kraljeva, 25km od Čačka, 32km od Gornjeg Milanovca i 39km od Kragujevca.

Pored ovih gradova, aerodrom je veoma interesantan i za celo područje zapadne i jugozapadne Srbije, odnosno za regione Užica i Zlatibora kao i za novopazarski region i ceo Sandžak.

Očekuje se da će se tokom juna stvoriti uslovi za uvođenje redovnog vazdušnog saobraćaja sa ovog aerodroma, a Jat Airways je u današnjem saopštenju najavio uspostavljanje prve redovne linije sa "Morave" do glavnog istanbulskog aerodroma "Ataturk".

Planirano je da na ovoj liniji leti avion ATR-72 sa kapacitetom od 66 sedišta, dva puta nedeljno: sredom i petkom. Jat će o tačnim terminima letova i o početku prodaje karata blagovremeno obavestiti javnost.


Foto: Radovi na terminalu početkom marta 2012. god. (c) nixazmaj, Skyscrappercity Forum

  • zaintresovan, 28.04.2012 u 11:34
    Predivna vest za nas region i okolinu...bravo idemo dalje!!!
  • Bojan, 28.04.2012 u 01:41
    Mislite Rašku, a ne Sandžak. Kako u reklami nije svejedno ;)
  • Joars, 27.04.2012 u 14:24
    Super!!!!!! Ionako sam planirao da ponovo vidim istanbul, ali ovog puta letim iz kraljeva!!!!!!!!!