Putovanje » Nakon putovanja » Izlazak sa aerodroma

Izlazak sa aerodroma

Po prolasku carinske kontrole putnici se nalaze na samom izlasku sa aerodroma i sve procedure su završene.

Mesto na aerodromu u dolaznom holu gde se sreću dolazni putnici sa osobama koje ih čekaju se širom sveta uobičajeno naziva engleskim imenom "meeting point", odnosno mesto susreta. 

Meeting point odlikuje veoma velika gužva. Pored osoba koje dočekuju nekoga tu se nalaze i hotelski vozači koji čekaju svoje goste. Oni se lako prepoznaju po imenima gostiju hotela koja su ispisana na papiru. U ovoj gužvi se nalaze i brojni taksisti koji odmah nude svoje usluge.

  • Ako imate organizovan hotelski transfer potražite osobu koja će imati tablicu sa vašim imenom.
     
  • Ako imate organizovan grupni transfer potražite ime agencije koja organizuje transfer ili ime turističke agencija sa kojom ste doputovali (ako je let bio u okviru paket aranžmana)
     
  • Ako nemate ništa organizovano ili potražite taksi stanicu ili stanicu javnog prevoza

Na izlasku sa aerodroma nalaze se šalteri brojnih rent a car agencija, agencija za luksuzan ili limo servis ili taksi službi. Često se na aerodromima velikih gradova na ovom mestu nalaze i predstavništva turističke organizacije kao i šalter preduzeća koje obavlja gradski prevoz gde se mogu nabaviti karte za prevoz i mape transporta. Tu su i menjačnice ali je gotovo pravilo u celom svetu da aerodromske menjačnice uvek imaju veoma loš kurs.