Poslovni putnik » Biznis saloni na aerodromima » Beč - Švehat

Beč - Švehat

Bečki aerodrom ima sedam salona za putnike viših klasa. Pet salona je u sistemu Austrian Airlines-a i Miles and More programa: HON Circle Lounge, Austrian Senator Lounge Pier West, Austrian Senator Lounge Pier East, Austrian Business Lounge Pier East, Austrian Business Lounge Plaza. Dva salona su univerzalna i mogu ih koristiti svi putnici viših klasa na bečkom aerodromu. To su: JET Lounge i AIR Lounge.

Austrian HON Circle Lounge

Austrian HON Circle Lounge je salon namenjen putnicima prve klase Austrian Airlines-a,  drugih aviokompanija iz Star Alliance kao i članova Miles and More programa sa višim statusima.

Gosti ovog salona imaju na raspolaganju vrhunski ketering. Do aviona ih voze limuzinom a sve vreme toko boravka imaju ličnog asisteneta.

Salon se nalazi na terminalu 1 u odvojenoj pristanišnoj zgradi (Priority Terminal) gde su gejtovi od B24 do C42. Radno vreme salona je od 05:30 do 11:30Austrian Senator Lounges

Postoje dva salona sa imenom "Senator". Jedan je u okvirru istočne pristanišne zgrade a drugi u okviru zapadne. Oba rade od 05:30 do 21 čas i otovoreni su za sve putnike biznis klase Austrian Airlines-a kao i Star Allinace. U salonima se nalaze radni odeljak sa kompjuterima, bežičnim internetom, faksom...

Ketring takođe postoji a u salonu može boravitii putnik koji čeka na svoj naredni let kao i još jedna osoba koja mora takođe imati boarding karticu. Ulaz je dozvoljen putnicima sa letova Austrian-a ili neke druge Star Alliance kompanije koji su članovi Miles and More programa sa senatorskim statusom.Austrian Business Lounges

Dva biznis salona koja se jednostavno zovu "Business Lounge" nalaze se jedan u centralnom holu a drugi u istočnoj pristanišnoj zgradi. Ovi saloni pored uobičajenih sadržaja za putnike predstavljaju i izvanredna panoramska mesta. Dok se odmaraju u udobnim salonima, služe vrhunskom hranom i pićem ili rade u poslovnom delu putnici mogu uživati i u pogledu na aerodromski kompleks.

Saloni su otvoreni od 05:30 do 11:30. Saloni su dostupni putnicima u biznis klasi na nekom od letova Austrian-a ili drugih kompanija iz Star alijanse kao i putnicima u ekonomskoj klasi ako su članovi programa Miles and More.


JET Lounge

JET Lounge se nalazi u komercijalnoj zoni između Terminala 1 i 2. Unutar salona se nalaze radne jedinice sa računarima i internet pristupom.

Salon nudi besplatan bežični interent, kablovsku TV sa ekstra velikim LCD ekranom, domaće i međunarodne novine i magazine, informacione table sa aktelnim letovima.

Unutar salona se nalazi i snek bife sa toplim i hladnim jelima. Salon poseduje i poseban toalet i tuševe za putnike. Otvoren je od 5:30 do 21 čas svakog dana i dostupan je putnicima svih aviokompanija.


AIR Lounge

Salon AIR Lounge se nalazi u Terminalu 2, kod D gejtova. Otvoren je od 6 do 22:30 svakog dana. Poznat je po prelepom panoramskom pogledu na avionsku platformu.

Kapacitet mu je preko 50 putnika. Sadrži radni deo sa kompjuterima i internet pristupom. Ceo salon je pokriven bežičnim internet signalom.

Unutar salona se nalazi TV sa ekstra velikim LCD ekranom kao i veliki izbor domaće i međunarodne štampe. Salon poseduje skek bife sa toplim i hladnim jelima. Nema tuševe.Ulaznice u salone

Putnici koji nemaju kartu biznis klase, a žele da vreme provedeno na aerodromu iskoriste za boravak u biznis salonu mogu to priuštiti uz doplatu od 26 evra. Ova doplata važi za salone JET Lounge i AIR Lounge koji su univerzalni. Za salone Austrian Airlines-a važe druga pravila (Red Lounge karta)

Kontakt
Email: vip.vie@viennaairport.com
Telefon JET Lounge salona: +43-7007-23407
Telefon AIR Lounge salona: +43-7007-23415


Red Lounge karta

Red Lounge nije salon već predstavlja dodatnu uslugu koja omogućava putnicima ekonomske klase sa boarding karticom Austrian Airlines-a da uz doplatu od 35 evra koriste luksuzne salone na bečkom aerodromu. Putnici koji to žele treba da se upute ka recepciji jednog od dva Business Lounge-a (Plaza ili Pier East).