Aviokompanije » Frequent flyer programi » Baltic Miles
Baltic Miles

Baltic Miles je frequnt flyer program pokrenut od strane letonske aviokompanije Air Baltic. Program je klasično koncipiran i sastoji se od virtuelne nagradne valute poznate kao "milja".

Putnik koji je član programa pod određenim okolnostima ostvaruje pravo na nagradne milje. U predviđenom vremenskom periodu nagradne milje se skupljaju i beleže na klijentovom nalogu a on ih može po sopstvenoj volji iskoristiti za razne beneficije. Učlanjenje u program je veoma jednostavno. Putnik popunjava online pristupnicu i nakon toga postaje član. Pokazivanjem kartice Baltic Miles programa putnik ostvaruje pravo na nagradne milje kupujući proizvode i usluge partnerskih kompanija ili kupujući aviokarte Air Baltic-a.

Zarađivanje nagradnih milja

Milje se mogu zarađivati na tri načina: kupovinom proizvoda i usluga partnerskih kompanija, kupovinom u online prodavnici Baltic Miles ili učešćem u raznim promotivnim akcijama.

Partneri programa

Partneri Baltic Miles programa su brojni i kod njih se mogu ostvariti nagradne milje: za smeštaj u brojnim letonskim hotelima kao i u hotelima iz lanaca Le Meridien, Park Inn, Radisson Blu, u izabranim restoranima u Rigi i Talinu, u Aquapark Livu, najvećem akvaparku u istočnoj Evrop koji se nalazi u okolini Rige.

Milje se mogu ostvariti i korišćenjem usluga Baltic Taxi-ja, najmom automobila u agencijama Avis, Lux Express i Sixt. Aviokompanije uz čije aviokarte se dobijaju i nagradne milje su Air Baltic, kao osnivač programa i SAS Scandinavian, kao partnerska aviokompanija.

Shop&Earn

je online prodavnica namenjena članovima programa. U ovoj prodavnici se mogu kupiti proizvodi preko 400 svetskih proizvođača robe široke potrošnje. Naručenu robu moguće je platiti kako novcem tako i nagradnim miljama.

Bonus Deals

predstavlja promotivne akcije namenjene članovima programa. U ovim akcijama se za naručene određene proizvode i usluge kupcima dodeljuju ekstra milje.

Potrošnja nagradnih milja

Članovi programa svoje ostvarene milje mogu potrošiti na razne načine. Uobičajeno je da se za milje kupuju aviokarte ili da se plaćaju dodatne usluge tokom leta, kao i upgrade na višu klasu za već kupljenu kartu.

Milje se mogu iskoristiti i kao virtuelna valuta kojom se mogu kupovati proizvodi i usluge od partnerskih kompanija preko specijalizovane online prodavnice.

Donacije

Najzanimljiviji aspekt programa je humanitarni. Članovi programa koji to žele mogu svoje nagrađene milje pokloniti u humanitarne svrhe ili ih donirati  onako kako to oni žele. Na taj se način virtuelne milje pretvaraju u značajna novčana sredstva kojima se pomaže onima kojima je potrebna pomoć ili podrška.

U ponudi dobrotvornih akcija članovima Baltic Miles programa na raspolaganju su:

  • "Come Along" - Pomoć umetničkom festivalu dece sa posebnim potrebama
  • Save the children Lithuania - progam za zaštitu i promociju dečjih prava
  • Dečja sigurna kuća - donacija za utočište za decu koja su zlostavljana
  • Kids first fund Moldavija - pomoć deci u najsiromašnijoj zemlji Evrope

Najnoviji program pomoći je pokrenut za stradale u nedavnim nesrećama u Japanu.