Aviokarta » Prevoz kućnih ljubimaca » U putničkoj kabini

U putničkoj kabini

Prevoz kućnih ljubimaca u putničkoj kabini je ograničen na manje životinje. Samo mačke i male kuce mogu da se prevoze u kabini zajedno sa putnicima. U zavisnosti od aviokompanije ograničena je njihova težina i maksimum se krećeod 6 do 10 kg u zavisnosti od kompanije. Prevoz ljubimaca je moguć isključivo u specijalnoj korpi čija se težina takođe računa u maksimalno dozvoljenu težinu.

Prevoz životinja u putničkoj kabini se mora zahtevati kroz rezervaciju mimimum dva dana (48 sati) pre poletanja i potrebna je saglasnost aviokompanije. Dobijanje saglasnosti aviokompanije zavisi od tipa aviona, uslova transporta životinja i od broja već potvrđenih kućnih ljubimaca na traženom letu.

Za kućne ljubimce je prevoz u putničkoj kabini najmanje stresan. Iako se nalaze u boksu i sklonjeni su ispod sedišta, oni osećaju prisustvo svog gazde i to čini da je stres koji doživljavaju znatno manji. 

  • Da li mi neko moze objasniti kako macka koja putuje (od vrata jednog do vrata drugog stana) moze izdrzati putovanje od 24 sata. Sta uraditi da bi se osjecala udobno.
  • Ankice, kojom si ti kompanijom putovala? Ja cu putovati sa svojim mackom...prvi put putujem s njim. On nije navikao ni na ljude ni na buku pa me je strah, ali prinudjena sam da ga vodim jer se selimo u Norvesku. Veliki problem mi je korpa za njega i o tome te molim da mi malo napises. Koliki je tvoj pas, koliko je tezak? Znam da zajedno sa korpom ne smije imati vise od 8kg, i da dimenzije korpe moraju biti 40x25x23cm, medjutim moj macak je malo veci i bilo bi mu tijesno, ja bih ga smjestila u korpu dimenzija 45x27,5x26,5cm. Koliko su oni bili precizni prilikom mjerenja dimenzija korpe??
  • Na slici izgleda da je dozvoljeno box staviti na noge, ali meni u avionu to stjuardesa nije dozvolila iako je pas bio jako uznemiren?